Открийте ни и в

Музика

Фортисимо Фамилия среща най-малките с музика на български композитори

MIKA

публикувано

на

За първи път в историята на Фортисимо Фамилия, екипът е подготвил концерт, посветен на произведения на български творци. Спектакълът се казва „Приказка за Змея и Самодивата“, като при подготовката на сценария, сценаристът Александър Чобанов е стъпил изцяло на мотиви от българската митология и история. Оркестърът на Софийската филхармония ще бъде дирижиран от виртуозния музикант Найден Тодоров – директор на Русенската опера. Разбира се, за ролята на змей, Фортисимо Фамилия е ангажирала един от най-емблематичните си актьори – Деян Донков, а примабалерината на Арабеск – Ангелина Гаврилова ще се превърне в самодива.

“Приказка за Змея и Самодивата” е първият опит на Фортисимо Фамилия да срещне децата и родителите с прекрасната музика на български композитори. Малчуганите ще чуят как Софийската филхармония изпълнява Приказка от Петко Стайнов, Легенда за езерото, Рапсодия Вардар, Тракийски танци от Петко Стайнов и много други. Произведенията ще бъдат поднесени на децата по забавен и игрив начин, като екипът на Фортисимо Фамилия си поставя за цел нелеката задача да събуди у най-малките интерес към българските произведения и композитори, творили някога.

Poster

Оркестърът на Софийската филхармония ще бъде дирижиран от Найден Тодоров. Той е български тромпетист, пианист, композитор и диригент от младата генерация. През 2012 г. печели приза „Музикант на годината“ в престижния конкурс на предаването „Алегро виваче“. От 2005 г. е директор на Оперно-филхармоничното дружество в Русе.

В “Приказка за Змея и Самодивата” публиката ще потъне във вълшебния свят на българските приказки и прекрасната музика от най-големите български композитори.

Всички концерти от програмата „Фортисимо Фамилия“ се случват с подкрепата на фондация „Америка за България“ и Софийска филхармония.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо