Открийте ни и в

Музика

Шедьоври на Световната Опера ще огласи Софийската Опера и Балет

MIKA

публикувано

на

На 10 декември 2015 г. от 19.00 ч.  в Софийска опера и балет ще се състои второто издание на предколедения благотворителен концерт с шедьоври на световната опера “MASTER PIECE OF WORLD OPERA”.

Организатори на концерта са Италианската търговска камара в България  и Френско-българска търговска и индустриална камара, в сътрудничество със Софийска опера и балет и Асоциация „Тициано“, с подкрепата на  Н.Пр. Марко Контичели, посланик на Италия в София и Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Република Франция в България, както и на Италиански културен институт в София и Френски институт в България.

Събитието ще се проведе под патронажа на Президента на Република Българиа, Росен Плевнелиев, а част от средствата ще бъдат предоставени на благотворителаната инициатива „Българската Коледа“.

„MASTER PIECE OF WORLD OPERA” продължава традицията от миналата година, но води началото си от други големите културни и артистични събития реализирани от Италианска търговска камара в България през изминалите десет години, дали повод за изява на италианската общност в България. Гала концертът си поставя за цел засилване на културния обмен и сътрудничество между Италия, Франция и България и представлява поредната възможност за създаване на контактимежду бизнес общностите на тези страни.

Италианската търговска камара в България и Френско-българската търговска и индустриална камара ще съберат на едно място български и чуждестранни предприемачи, дипломати, интелектуалци, столичани и гости на София и ще им поднесат подбрани шедьоври на световната опера от италиански и френски автори, поднесени от български оперни изпълнители със световни успехи, като Мариана Панова (сопран), Даниела Дякова (мецосопран), Иван Момиров (тенор), Атанас Младенов (баритон), оркестър и хор на Софийска опера и балет.

Под диригентската палка на Маестро Лучано Ди Мартино, публиката ще чуе арии от оперите “Травиата”, “Аида”, “Риголето” и “Трубадур” от Джузепе Верди, “Кармен” от Джорд Бизе, “Фауст” от Шарл Гуно, “Самсон и Далила” от КамийСен-Санс, “АдрианаЛекуврьор” отФранческоЧилеа, “Турандот” от Джакомо Пучини, както и песни на Едит Пиаф, Кардило, Е. Ди Капуа и др.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 10 часа

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 10 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 10 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 10 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 21 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди един ден

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди един ден

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди един ден

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо