Открийте ни и в

Култура

„Шестте месеца, които могат да променят света” от д-р Пиер Дюкан

MIKA

публикувано

на

На 23 март излиза от печат бестселърът „Шестте месеца, които могат да променят света“ от знаменития френски нутриционист д-р Пиер Дюкан.

Шестте месеца, които могат да променят света“ (превод: Валентина Бояджиева, изд. Колибри) е книга за бъдещите майки, осветляваща връзката между начина на хранене по време на бременността и теглото на новородените деца. Дюкан насочва вниманието към двете т.нар. „заболявания на цивилизацията” – затлъстяването и диабета, за които е отговорна прекалената употреба на глуциди, а тяхното неутрализиране е поверено на отделящия инсулин панкреас. Количеството глуциди, или захари, което приема съвременният човек вече 50 години, не е предвидено в човешкия геном. Опирайки се на постиженията на епигенетиката – науката за въздействието на околната среда и начина на  живот върху генетичната програма, – Дюкан създава един добре обмислен и много лесен за прилагане план за хранене на бременната жена. Без да се лишава от нищо, само чрез ограничаване консумацията на свръхрафинираните съдържащи захари храни, тя може да спаси детето си от бича на свръхтеглото и диабета.

Д-р Пиер Дюкан е световноизвестен френски диетолог, автор на ревюлюционни теории и наръчници за здравословно хранене и отслабване, сред които абсолютния бестселър „Как да отслабнем завинаги“, реализиран в милиони екземпляри, както и книгите „Чудото на овесените трици“, „Моята диета в 350 рецепти“, „Оценител“ и „Методът Дюкан с илюстрации“ – всички издадени в България. Дюкан е първият експерт в тази област, който използва протеинов режим за ужас на колегите си, чиито препоръки залагат неизменно на плодовете и зеленчуците. През 2014 г. „Колибри” издаде и провокативния бестселър „Мъжете предпочитат закръглените”, в който авторът проповядва една нова естетика, като се обявява срещу вталяването на всяка цена.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Tехнологиипреди 4 седмици

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 3 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Горещо