Открийте ни и в

Компании

Шуменско пиво търси визуална интерпретация на духа на 60-те и 70-те години по време на One Design Week

MIKA

публикувано

на

„Шуменско Специално“, заедно с One Design Week, призовават визуални артисти да пресъздадат духа на 60-те и 70-те години в юбилейна серия плакати. Повод за съвместната инициатива е 50-тата годишнина на автентичната бомбичка „Шуменско Специално“, която тази година се завръща на пазара със своя оригинален вид и легендарен вкус.

Участниците в конкурса трябва да изработят авторски плакати с определен размер (50х70 см или 70х50 см), които да се вписват в естетиката на епохата и да са посветени на годишнината на легендарната бутилка. Желаният плакат трябва да се отличава както със специфични шрифтове, ярки цветове и интересни символи, така и със съвременен и индивидуален прочит. Плакатите могат да бъдат създадени дигитално чрез графичен дизайн или аналогово чрез традиционни техники и калиграфия.

Най-добрите авторски творби ще бъдат изложени на международния фестивал One Design Week, който ще се състои от 10 до 19 юни в Пловдив. Освен това печелившите ще получат парични награди в размер от 100 до 1000 лв, участие в юбилеен календар на „Шуменско Специално“, както и акредитация за професионалния дизайн форум – One Design Week 2016 Forum на 18 юни 2016 г. в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив.

„Какъв по-добър начин да отпразнуваме 50-годишния юбилей на „Шуменско Специално“ от това да разкажем историята чрез изображения и изкуство. Фестивалът One Design Week всяка година привлича топ артистите от страната и няма съмнение, че ще видим възхитителни проекти, идеи и интерпретации като краен резултат. Вълнувам се да видя как отличителната бутилка на „Шуменско Специално“ ще провокира участниците“, сподели Бранимир Братанов, маркетинг директор на Карлсберг България.

Всеки автор, желаещ да участва в конкурса на „Шуменско Специално“ и One Design Week може да изпрати до 3 предложения за плакати на адрес: plakat@onedesignweek.com до 23:59 ч. на 5 юни 2016 г. Имената на 12-те победители в конкурса ще бъдат обявени на 7 юни.

Повече информация за конкурса на „Шуменско пиво“ и One Design Week е достъпна на http://onedesignweek.com/plakat/#more-1334.

Пивото „Шуменско Специално“ се предлага отново на българския пазар от април в малка 0,33 мл. стъклена опаковка, наречена „бомбичка“. Тя е оборотна, т.е. за многократна употреба – също както е била и преди 50 години. Пивото в нея е с 5,2% алкохолно съдържание и по-наситен, богат вкус и аромат, което му придава изразен характер. Трайността на бирата е 90 дни, което е значително по-кратък срок от обичайния, но отново в унисон с характеристиките на оригиналното „Шуменско Специално“ пиво.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо