Открийте ни и в

Lifestyle

Юбилейното турне на БНР акостира в Бургас

MIKA

публикувано

на

Мартин Минков – и.д. на Радио Бургас – БНР, Михаела Божидарова – изпълнителен директор на БНР и Йорданка Бенова – Ананиева, зам.-кмет на Община Бургас.

Юбилейното турне на „БНР НА 80“ акостира в Бургас. Музикалното събитие започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от наводненията в областта. Зам.-кметът на Община Бургас Йорданка Бенова-Ананиева прочете поздравителен адрес от кмета на града Димитър Николов. В него се казва: „За мен е удоволствие да отправя искрени поздрави за 80-годишния юбилей на Българското национално радио – към ръководството, към всички бивши и настоящи журналисти, свързали професионалния си път с тази най-авторитетна медия. Приемете комплиментите ми за Вашата дейност като цяло, както и за работата на кореспондентите Ви в Бургас. Според мен взехте изключително правилно решение с разкриването на регионалния център тук. Бургас се превърна в двигател на много положителни промени и новините тук винаги са горещи. Сега уважаваната национална медия е по-близо до тях, съответно е и по-полезна на своята аудитория. Надявам се все повече хубави новини за Бургас да попадат във вашите месии. Готов съм и да поднеса критика, когато бъркам в нещо. В крайна сметка важното е хората да знаят как се разходват техните средства, какво ще им се случи през следващите години. Всеки има правото да знае! Пожелавам на БНР още дълги години да звучи в ефира. Вие еволюирате и водите успешна политика за привличане на слушатели от всяко следващо поколение, така че съм убеден в доброто ви бъдеще!“. От своя страна Мартин Минков, и.д. на Радио Бургас – БНР, поздрави гостите на концерта и жителите на града с думите: „Златните букви в историята на БНР я пишете вие, нашите слушатели. Заради Вас се роди и най-младата радиостанция на БНР – Радио Бургас. За екипа на медията ни е чест, че сме домакини на юбилейното турне „БНР НА 80“. БНР е най-старата медия в България и ние сме щастливи, че обществената медия се ползва и с най-високо доверие. Благодарим Ви за това! Подкрепяйте ни и ни критикувайте! Мисията ни е да бъдем заедно в радостни и трудни дни. Знайте, че екипите ни винаги са до Вас. Днес изразяваме солидарността си с жертвите от наводненията в област Бургас. Освен солидарност ни е нужен и оптимизъм. Приемете концерта в Бургас като израз на оптимизма, заради който трябва да продължим напред“, заяви Мартин Минков.

БНР подкрепя кампанията на Българския червен кръст на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори чрез изпращане на благотворителни есемеси на цена 1 лев.

Концертът на Биг бенда на БНР и Васил Петров се състоя на откритата сцена „Охлюва“ , а изпълненията на пиеси от класическия джаз репертоар и представянето на най-новите песни от албума „Васил“ – продуциран от БНР, бяха приветствани от стотици жители на морския град.

„Концертите, посветени на 80-годишнината на БНР, показват новото лице на елитния оркестър“, каза Антони Дончев, главен диригент на Биг бенда на БНР. „Специално за Черноморския концертен тур подготвихме програма изградена от нови пиеси, които изпълняваме с Васил Петров. В нея включихме много познати композиции от любимата ни рок група Формация Студио Балкантон, но специално аранжирани за Биг бенда на БНР от маестро Александър Бръзицов“.

Втората част от юбилейното турне „БНР НА 80“ стартира на 1 септември във Варна, като обществената медия гостува с открити студиа, литературно четене и голям музикален концерт на празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол. „Аполония“ се утвърди като престижен и уникален фестивал, защото събира на едно място и показва всички видове изкуства. Селекцията е такава, че съумява да покаже най-доброто от културния живот на България.

Ние сме горди, че и тази година гостуваме на форума“, посочи Антони Дончев.

Главният диригент на Биг бенда на БНР допълни, че с Васил Петров работят от началото на 90-те години. „Освен всичко друго, той е и мой кръстник. И то не само на мен, но и на децата ми. Духовната ни връзка е мост към музикалното ни партньорство на сцената. Качеството на джаз импровизациите показват свободата и класата на музикантите. Не всеки джазов музикант обаче може да бъде добър импровизатор. Важното е той да има особен усет за момента и да умее да свири отвъд нотите“, обясни Антони Дончев.

По думите му, една от основните творчески задачи пред състава на БНР е Биг бендът да изненадва публиката с всяка своя нова изява. „Когато пиша нов аранжимент винаги се стремя да го направя така, че парчето да се роди отново като нова пиеса. Предизвикателство е да създаваш нова музика на основата на вече прозвучалата. Това отличава истинския творец от имитаторите“, обобщи Антони Дончев.

ЮБИЛЕЙНОТО ТУРНЕ НА БНР АКОСТИРА В БУРГАС

Васил Петров, Антони Дончев и Биг бендът на БНР на лятната сцена в Бургас.

Българското национално радио е подготвило голяма награда в чест на своя юбилей. Чисто нов пикап Great Wall Steed 5 има шанс да спечели всеки, който посети юбилейните концерти и участва в томболата на БНР, като попълни безплатен талон. Името на печелившия, който ще получи ключовете за пикапа “Made in Bulgaria”, ще бъде изтеглено и обявено в присъствието на нотариус на 12-и януари 2015-а г. по програма „Хоризонт“ на БНР.

По време на музикалните прояви, посетителите ще могат да дадат своя вот в класацията „Любимите народни песни и хора на България“, организирана от „Музикална къща БНР“. Чрез нея ще бъдат избрани 100 образци на автентичен български фолклор.

Юбилейните концерти, по повод 80-годишнината на Българското национално радио – „Властелинът на ефира“, ще продължат на 12 септември в Стара Загора – от 19.00 ч. пред общината и на 13 септември в Пловдив – от 19.00 ч. на сцена „Копчетата“.

Повече информация за събитията на БНР вижте на:

Корпоративния портал на БНР – тук

Корпоративната страница на БНР във Фейсбук – тук

Специалната страница на БНР във Фейсбук, посветена 80-тата годишнина на медията – тук

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Фестивалпреди 1 седмица

Най-големите звезди на българския хип-хоп ще взривят сцената на HELL ENERGY Fest

Обществопреди 3 седмици

Рециклирането на 100% от алуминиевите кенове пести енергия, която може да захрани 4 милиона домакинства за цяла година

Поппреди 3 седмици

Ясен Григоров е режисьор на видеото към новия сингъл на Алек Кирев

Tехнологиипреди 2 месеца

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 2 месеца

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 2 месеца

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 2 месеца

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 2 месеца

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 2 месеца

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 2 месеца

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Горещо