Connect with us

Lifestyle

Авторът на най-мащабното изследване за дълголетието идва в България

Avatar

Публикувано

на

12984043 595972547237978 7084810791290375974 o

снимка:ПР

Един от учените, участвали в най-мащабното изследване за дълголетието при хората, американският учен д-р Лесли Мартин, пристига в България по покана на фондация „Credo Bonum”. Поводът е второто издание на полудневната научно-популярна конференция „Форум Дълголетие” 2017. Тази година събитието ще се проведе на 29 октомври с начало 13:00ч. в City Mark Art Center (бившето кино „Левски”).

През 2016 г. „Форум Дълголетие” привлече повече от 350 посетители на различна възраст, които успяха да се докоснат до интересна и разнообразна информация, свързана с научните постижения и изледванията, посветени на стареенето. Събитието е адресирано както към младите хора, така и към по-възрастните.

Сред лекторите тази година ще има двама чуждестранни гости – освен д-р Лесли Мартин (САЩ), специално за форума пристига и Луиз Уинтър, която е директор и основател на „Poetic Endings” – една философска и доста различна погребална агенция. На сцената ще излязат също и Д-р Мариана Тодорова, футуролог и научен изследовател към Института за изследване на обществото и знанието към БАН, както и бившата състезателка по тенис и настоящ главен треньор в Тенис клуб Малееви – Юлия Берберян, младият генетик Любомир Балабански и други.

Билети за събитието вече се продават онлайн в мрежата на Eventim. Стандартният е на цена 20 лв., а тази година организаторите предлагат и специален пропуск на цена от 30 лв., който комбинира стандартен билет + билет за посетител над 65 г.

Advertisement

„Форум Дълголетие” е първата българска инициатива, посветена на остаряването и човешкото здраве, която засяга интересите на хора от всички възрасти. Само между 2010 и 2030 г. броят на хората на възраст над 65 г. ще се повиши с близо 40%, според доклад на ЕК от 2015 г. относно остаряването. Интересен факт е, че само за последното столетие към средната продължителност на човешкия живот са добавени повече години, отколкото през всичките хилядолетия на еволюцията. Тенденцията за по-дълъг и качествен живот е част от съвременното развитие на хората.

Научете повече във второто издание на „Форум Дълголетие” на 29 октомври!

Continue Reading
Advertisement