Connect with us

Музика

Акустичната китара на Finley Quaye (UK) ще ни сгрее този петък в club MAZE

Avatar

Публикувано

на

Finley Quaye (UK) пристига отново у нас на 2 декември. Есенното aкустично турне минава club MAZE, за да се насладим на кадифения му глас и акустичните китарни рифове.

Музикалният път на Finley започва още когато е на 11 години със свирене на пиано. Freddie Mercury, Johnny Mathis, Stevie Wonder и Marvin Gaye имат най-голямо влияние за музиката му от този период. Като прибавим фактите, че е син на джаз музиканта Cab Quaye и е кръщелник на самия Duke Ellington, става ясно, че музиката е част от произхода на Finley Quaye.

Първият албум на Quaye ‘Maverick A Strike’ (1997) става златен албум за по-малко от три седмици и директно печели BRIT Award. Същата година шотландският вокалист и китарист получава наградата ‘Mobo’ за най-добра реге песен. През 1998 е удостоен с BRIT Award за най-добър соло изпълнител.

През годините следват още четири албума и безброй колаборации с известни изпълнители, сред които: James Brown, Julian Marley, Lee Scrach Perry,The Verve, Balkan Beat Box, Fun Loving Criminals, Robbie Williams, Tricky,The Stereo MCs, Iggy Pop, Massive Attack, Amy Winehouse и много други.

„Аз наистина не правя  песни, само за да имам албуми. Това изобщо не е начинът, по който работя.  Правя много по-малко записи от преди, но свиря  и експериментирам повече от всякога. “ –  споделя Finley Quaye пред организаторите на концерта от club MAZE.

Капацитетът на клуба е 350 човека, така че побързайте да запазите своето място!

Advertisement

Клубът отваря врати в 20:00 часа, начало: 22:00 часа.

Последни промо билети от 10 лв.>  http://bit.ly/2bLrdUS

Continue Reading
Advertisement