Connect with us

Култура

Александер Сьодерберг се завръща с „Другият син“

Avatar

Публикувано

на

Излезе от печат „Другият син”, продължението на романа „Андалуският приятел“, с който Александер Сьодерберг се нареди до най-големите имена в шведския трилър!

„Другият син“ (превод: Стела Джелепова; изд. Колибри)  изправя Софи Бринкман лице в лице с последствията от решението й да се присъедини към престъпната империя на Хектор Гусман. Софи е медицинска сестра, самотна майка, която лекува Хектор Гусман и… се влюбва в него. Когато той изпада в кома, Софи поема контрола над империята му и навлиза в сложни и опасни отношения с отмъстителни гангстери, ловки ченгета и харизматични търговци на оръжие. Така се замесва в игра, чиито правила се менят непрекъснато, а понятия като приятелство и лоялност са лишени от смисъл. За да оцелее заедно с подрастващия си син, тя трябва да се вгледа в себе си и в собствените си демони – и да се опре на вътрешната си сила. Авторът пренебрегва черно-белите персонажи и създава герои, чиято участ ще ви преследва дълго след последната страница.

Александер Сьодерберг е най-обещаващото ново име на хоризонта на шведския трилър. Роден през 1970 година, по професия той е телевизионен сценарист, който и днес живее в Южна Швеция със семейството си. „Андалуският приятел“ и „Другият син” демонстрират умението му да гради фабула с удивителни обрати, задължаващи читателя да тръпне в очакване на развръзката. Предстои да излезе заключителната част от трилогията, която носи заглавие „Добрият вълк“.

Continue Reading
Advertisement