Connect with us

Tехнологии

Алумни клубовете на българите, завършили университет в САЩ и в Обединеното кралство събират заедно най-доброто от двата свята

Avatar

Публикувано

на

fb post uk

Образованието в чужд университет дава възможност за придобиване не само на академични знания, но и познания за културата, ценностите и начина на живот в чуждата държава. Този опит обогатява преживяванията, разбиранията и идентичността създадени в родината. А при завръщането си у дома човек донася със себе си и нови приятелства, нови спомени и нови ценности.

С цел да изгради общност на хора със сходен опит, базиран на образованието им в чужбина, са стартирани първите два алумни клуба в Тук-Там: Клубът на българите, завършили университет в САЩ – US Alumni Club, и UK Alumni Club – Клуб на българите, завършили университет в Обединеното кралство.

Създадени с подкрепата съответно на Посолството на САЩ в България и Посолството на Великобритания у нас, тези клубове позволяват на членовете си да обединяват най-доброто от двата свята – от България и от чужбина. Двата клуба представляват общности, целящи да предлагат възможности за нови професионални и приятелски контакти, достъп до разнообразни събития и информация и участие в инициативи, които чрез опит и познания да допринасят за подобряване на цялостната среда в България.

За по-малко от две години съществуване досега US Alumni Club е провел над 50 събития и срещи и наброява над 680 членове. UK Alumni Club съществува от по-малко от 6 месеца и вече има близо 400 членове и проведени 4 събития за нетуъркинг. Членовете на общността организират формални и неформални събития, срещи на живо и онлайн, свързани с хобита, бизнес или спорт, както и участия в доброволчески и образователни инициативи. 

Advertisement

Сдружение Тук-Там, създател на алумни клубовете, е глобална общност от хора, които вярват в България и искат, от тук или там, заедно, да допринесат тя да е по-добро място за всички.

Повече информация за US Alumni Club и UK Alumni Club може да намерите в платформата на Тук-Там – Гид към България: https://guideme.bg/mag/us-uk-alumni-clubs

Continue Reading
Advertisement