Connect with us

Музика

Ансамбъл “ЧИНАРИ” с нов зрелищен спектакъл!

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Премиерата на “ВЪЗРОЖДЕНСКИ РАЗКАЗИ” е на 28 ноември в НДК

“ВЪЗРОЖДЕНСКИ РАЗКАЗИ” е най-новият и мащабен спектакъл на ансамбъл “ЧИНАРИ”, който ще бъде представен пред публика на 28 ноември в зала 1 на НДК! Танцьорите от “ЧИНАРИ”, певиците от трио “Булгарина”, музикантите от група “ETNOTIX” и със специалното участие на музикантите от “Софийски духов оркестър” с диригент Юли Дамянов ще ни разкажат най-силните и незабравими “ВЪЗРОЖДЕНСКИ РАЗКАЗИ” преплитайки на живо танц, музика и песен с емблематични стихове от епохата на Възраждането ни. Вихрени български хора,  патриотични маршове и възрожденски песни, съчетани с едни от най-съкровените произведения на Ботев, Вазов, Захари Стоянов и други ще ни накарат да си спомним за тях и да ги чуем и видим през погледа на днешния ден.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“600″]2[/media-credit]

Автор, хореограф и режисьор на спектакъла е Асен Павлов, носител на ИКАР 2015г с ансамбъл “ЧИНАРИ” за спектакъла “ТРАКИТЕ”. С премиерата на “ВЪЗРОЖДЕНСКИ РАЗКАЗИ” на 28 ноември в зала 1 на НДК, трупата на “ЧИНАРИ” затвърждава традицията да представя ежегодно нов авторски спектакъл в същата зала за феновете и почитателите на българския фолклор.

Билетите за “ВЪЗРОЖДЕНСКИ РАЗКАЗИ” на 28 ноември в зала 1 на НДК се пускат в продажба днес (понеделиник – 4 юли) в мрежата на Ticketportal.bg, Билетен център в НДК, касата на зала “Арена – Армеец”, книжарници Booktrading, бензиностанции OMV,  Office1Superstore, “На тъмно”.

Advertisement

Цената на билетите в продажба е промоционална и е между 15 и 35 лв.

Във “ВЪЗРОЖДЕНСКИ РАЗКАЗИ” ще си припомним стиховете на Ботев – “Майце си”, Моята молитва”, “Елегия” и още шедьоври от българската литература, които вплетени в ритъма на музикално-танцовия спектакъл ще въздействат по нетрадиционен начин, за пробуждане на националния дух и гордост. Посланието на спектакъла е да напомни за тези възрожденски автори и поети и за тези големи българи, които днес не бива да бъдат и не са забравени.

Очаквайте подробности за спектакъла!

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“640″]Afish Chinary 28 Nov 2016[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement