Connect with us

Класическа

Антоан дьо Гроле завладява Софийска филхармония

Avatar

Публикувано

на

 

Срещата на виртуозния пианист с българската публика е на 9 юни в зала „България“

Един от най-високо оценяваните пианисти на своето поколение Антоан дьо Гроле гостува на Софийска филхармония на 9 юни, четвъртък, от 19:00 часа в зала „България“. Лауреатът на някои от най-престижните клавирни конкурси (Лонг-Тибо, ProMusicis, Flame и др.) и желан гост на всички международни фестивали, ще представи мащабния Концерт № 2 за пиано и оркестър от Йоханес Брамс.

Светлата и вдъхновена хармония на този концерт, писан по едно и също време с не по-малко поетичните Втора симфония и Концерта за цигулка, отразява впечатленията от най-хубавите години на Брамс, когато той е преуспял, знаменит и весел. Музиката му е изпълнена с оптимизъм,  епическа широта и тържествена мощ. Симфония № 8 на Бетовен често се определя като „танцувална“. Нейният по целеустремен ход, тържествените нотки и неудържим, шеговит и закачлив финал ще ни оставят без дъх под палката на Маестро Драгомир Йосифов – главен диригент на Смесения хор на Българското национално радио, един от най-награждаваните на престижни международни форуми български диригенти, професионалист с разностранни интереси и новаторски идеи, дълбок познавач и изследовател на няколко музикални епохи.

 Припомняме на уважаемата публика, че Софийската филхармония предлага на своите почитатели специални цени до края на сезона – 50% отстъпка за специалните и 20% отстъпка за редовните концерти. Билети могат да бъдат закупени от касата на зала „България“. За онлайн резервации: сайтът на Софийската филхармония.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement