Connect with us

Класическа

Арена ди Верона Квартет с концерт в зала „България“

Avatar

Публикувано

на

Arena Di Verona quartet2

снимка: ПР

Концерт на прочутите Арена ди Верона квартет в зала „България“ предстои в София.  В рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз, Germi Art & Entertainment представя концерта Пулсът на Европа на 28 май, в който ще чуем прочутия италиански квартет.

Забележителните инструменталисти от Арена ди Верона квартет са Гюнтер Санин, Винченцо Куаранта (цигулки), Лука Поца (виола) и Сара Аиролди (виолончело) – възпитаници на едни от най-престижните световни музикални училища и селектирани в прочутия оркестър на Арена ди Верона. Талантливите артисти са майстори в музикалното тълкуване на репертоара на най-известните класически и романтични автори. А техният изискан, пъргав и иновативен стил, е познат и любим в цял свят.

Квартетът се ражда през 2010 г. с амбициозната задача да пренесе на камерна сцена вълшебната атмосфера от знаменития хилядолетен амфитеатър във Верона и адекватно да представи класическата цикличност и трагичност в романтичния жанр – пълната емоция на мелодрамата и страстните любовни истории в този стил. Арена ди Верона квартет активно концертира по цял свят както с класически репертоар, така и с любопитни колаборации с популярни музиканти като сопрано певиците Джована Касола и Мария Хосе Сири, мецосопраното Елена Габури, тенори като Карло Вентре, баритона Масимо Кавалети и много други.

Arena Di Verona quartet

снимка: ПР

Advertisement

Пулсът на Европа на 28 май е под диригентството на Владимир Кираджиев (Австрия/България) и със специалното участие на австрийските музиканти Михаел Публих (пиано) и Рафаел Дженер (ударни). В концерта участие ще вземе и Камерата Орфика НБУ. Оркестърът, базиран във Виена и София е формиран от виртуозния цигулар Марио Хосен през 2007 г., който събира около себе си млади артисти и лауреати на национални и международни награди. Камерата Орфика НБУ е свирил с изтъкнати световни солисти на концерти и турнета в Австрия, България, Финландия, Полша, Литва, Швейцария, Италия, Турция и Япония. Записите на оркестъра включват творби на Бах, Вивалди, Джеминиани, Тартини, Моцарт, Менделсон, Шуман, Брук, Паганини, Чайковски и др.

Програмата на Пулсът на Европа с Арена ди Верона квартет включва музикални интерпретации на световно ниво с творби на Джузепе Верди, Стефан Драгостинов и Михаел Публих.

Събитието се осъществява с подкрепата на Столична община и е част от събитията в рамките Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз.
Билетите за концерта Пулсът на Европа в зала „България“ на 28 май 2018 са на цени от 20 до 60 лв. и вече са в продажба в мрежата на Eventim, Tickets.bg и на касата на зала „България“. В събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта.

Continue Reading
Advertisement