Connect with us

Музика

Артисти от балканския полуостров отдават почит на Орфей

Avatar

Публикувано

на

Villa Yustina 2

снимка: ПР

Вила Юстина е домакин на юнското издание на Electric Orpheus. На 24 юни ще видим артисти от Гърция, Хърватско, Турция и България. Съчетанието между прекрасната локация и условията за културен и винен туризъм предоставя всичко нужно за празник на сетивата.

Villa Yustina 2

снимка: ПР

Вила Юстина се намира само на 25 километра от Пловдив, а програмата предлага разнообразие и градация. Рокендрол, акустика, източна мистика и електроника ще отекват от върха на парк-лозе вила Юстина, в подножието на Родопите, люлка на митове и легенди и дом на Орфей. От ранен следобед и на връх Еньовден ще видим следните артисти:

A Victim Of Society: хедлайнер на юнското издание са рокендрол триото от Атина, A Victim Of Society, които пристигат с актуалния си, втори албум “Freaktown”, който излезе на 27 април 2017 година. Албумът е отразен само със суперлативи от световната музикална преса. Звукът на рокендрол психиделията, изведен с максимална енергия и прецизност.

Advertisement

AVOS 1

снимка: ПР

Doesn’t Frogs: една от най-актуалните и въздействащи групи на българската сцена, също ще вземе участие в Еlectric Orpheus. Doesn’t Frogs са рокендрол трио от София, състоящо се от китара, синтезатор и барабани. Групата издаде първия си албум, Egotripping, в края на 2015, изпълнен с dark wave и шумен поп. През месец май, 2017 година, момчетата издадоха новия си, втори албум, Afterlife, който щe можем да чуем и видим на живо на парк-лозе вила Юстина.

ŠećeЯ: от Хърватско гостува електро-акустичния проект ŠećeЯ, зад който стои Tena Rak (барабани, вокали, китара, програминг), известна на българската публика от участието си в групи като Vlasta Popic, Seine и Moscow. На хърватски ŠećeЯ (šećer) означава захар и представя Tena Rak в нова светлина – комбинация от акустика и електроника, нежна и ефирна лирика, поднесена с искреност и дълбочина. Ще видим и чуем първия албум на ŠećeЯ в аванс преди предстоящата му европейска премиера.

DF 3

снимка: ПР

Audieu: за електронната част на вечерта от Истанбул, Турция гостува продуцентът и мултиинструменталист Hakan Turan. Той е основател на електро-акустичния проект Audieu и ще представи както свои композиции, така и DJ сет, съвкупност от екзотика, мистика, минимал и IDM.

Advertisement

 XRaydio: за доброто начало на цялата програма ще се погрижи Jonny Fiasco, собственикът на еклектичното онлайн радио XRaydio. Jonny Fiasco e псевдоним на известния пловдивски музикант и китарист, Здравко Гулов, който направи рокендрол кариера в Англия и свири в групите Black Moses и Ultra Grand Supreme.

Boombox Sunrise: програмата за 24 юни завършва с формата Boombox Sunrise. За любителите на посрещането на изгрева ще бъде обособено специално място и селекция само на касетки от касетофон на батерии. До изгрева.

Билетите са на цена от 20 лева и могат да бъдат закупени на предварителна продажба в системата на E-Pay и EasyPay, както и на място. Всички деца под 18 години влизат безплатно с легален придружител.

 Партньори на събитията са Вила Юстина, Биротерапия, Мащерка, за да се нахраните човешки, OCB България, вода Бачково и Tatratea – алкохолна напитка на основата на натурален екстракт от чай, съдържаща планински билки и изворна вода от Татрите.

 Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/806252352810079/

Advertisement

Официален сайт: http://electricorpheus.com/

Видео: A Victim Of Society: https://www.youtube.com/watch?v=9J7SJlrk1Xg

Видео 2 (промо за събитието): https://www.youtube.com/watch?v=Iv8RTQEaKCU

Continue Reading
Advertisement