Connect with us

Медицина

Асоциация „Докосни дъгата“ дари сензори на деца с диабет във Варна

Avatar

Публикувано

на

снимka: ПР

Денислава Ангелова и Петя Раева връчиха в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна дарение от 3 сензорни устройства на деца с диабет тип 1, които преди броени месеци получиха своите инсулинови помпи от Асоциация „Докосни дъгата“. Сензорните устройства към помпите ще осигурят на малките пациенти безопасно лечение, а на родителите спокойствие за състоянието на децата им.

Децата, нуждаещи се от помпена терапия в България не са толкова много. Те са не повече от 200, но за тях това е единствената ефективна терапия, която да предотврати усложнения и здравни проблеми на следващ етап от живота им.

За сериозността на проблема, финансовите затруднения и необходимостта от повече средства и внимание се говори постоянно. Специалистите във Варненската университетска болница „Св. Марина“ правят всичко по силите и възможностите си да поддържат европейско ниво на лечение на пациентите със завишена кръвна захар, особено на тези в детска възраст. Малцина извън персонала на болничното заведение са тези обаче, които реално осъзнават сериозността на заболяването и помагат с активни действия и конкретни стъпки.

Continue Reading
Advertisement