Connect with us

Tехнологии

А1 предлага създаване и управление на профили на бизнес клиентите в социалните мрежи

Avatar

Публикувано

на

Image A1 Smart SocialMedia 29.06.2020

А1 стартира нова услуга за създаване и управление на профили в социалните мрежи – А1 Smart Social media. Тя е предназначена за бизнес клиенти и с нея компаниите получават професионално поддържани профили във Facebook и Instagram, според предварително уточнена концепция. С тази услуга, дори без да разполагат с маркетинг специалисти в компанията си, организациите могат да изградят и подобрят своето онлайн присъствие. По този начин те по-лесно и ефективно ще привличат потенциални потребители.

Онлайн присъствието на фирмите има нарастващо значение за конкурентоспособността им в дигиталната ера. Според данните на Националния статистически институт през 2019-а близо 70% от българите между 16 и 74 годишна възраст използват интернет ежедневно, 52,9% са активни потребители на социални мрежи, а 37,9% се информират онлайн за продукти и услуги.

В допълнение към управлението на комуникациите във Facebook и Instagram, всички, които са клиенти и на услугата А1 Smart View за създаване на виртуална разходка на физическите обекти на бизнеса, получават изграждане и поддръжка на профила им в Google My Business. Това е особено важно и полезно за компаниите с физически локации, защото техните клиенти могат по-лесно и удобно да намират местоположението им чрез услугите на Google.

Новата услуга се предлага като месечен абонамент в два пакета – А1 Smart Social media и А1 Smart Social media Lite. И двата включват създаване на бизнес профили във Facebook и Instagram с подходящи профилни снимки. Според избрания от клиента вариант, месечният абонамент включва по 8 или 4 поста с креативен текст и дизайн за Facebook, и също толкова визии с подходящ хаштаг за Instagram. При пакет А1 Smart Social media се предлагат и общо 4 „story“ поста на месец в една от двете социални мрежи – по избор на клиента.

Професионално подготвените постове в социалните мрежи помагат на компаниите да изграждат лоялна група от потребители на продуктите и услугите си, да комуникират с тях и да получават обратна връзка. Те са с оригинален текст и дизайн, както и с висококачествени снимки с платени авторски права. Визиите са в адаптивен формат, така че да отговарят на изискванията на социалните мрежи и да са атрактивни на различните видове устройства и размери дисплеи.

Advertisement

С услугата А1 Smart Social media клиентите получават анализ за ефективността на дейностите в социалните мрежи на всеки 3 месеца. Чрез него те ще могат да преценят дали е необходимо да адаптират стратегията си.

А1 Smart Social media е част от портфолиото услуги на телекома в помощ на маркетинговите усилия на бизнес клиентите. То включва още услуги за създаване на онлайн магазини – А1 Smart e-shop, мобилно приложение – А1 Smart App и за виртуални разходки – А1 Smart View.

Continue Reading
Advertisement