Connect with us

Музика

БГ Радио и Радио 1 – 7 нови честоти в 5 български града

Avatar

Публикувано

на

БГ Радио и Радио 1 добавят 7 нови честоти в пет български града. Радиостанциите от Communicorp Group разширяват своето покритие в България, след спечелени конкурси за радиодейност в гр. Априлци, Горна Оряховица, Обзор, Ихтиман и Ябланица. Съветът за електронни медии предостави възможност за развитие на радиопазара в градове, в които никога или отдавана не са провеждани конкурси за честоти.

БГ Радио – първата радиостанция, която включва единствено и само българска музика, добави два нови града в покритието си, след като спечели конкурс обявен от Съвета за електронни медии. Програмата на БГ Радио вече е достъпна за жителите на гр. Ихтиман на честота 99.6 MHz и гр. Ябланица на честота  93.3 MHz.

БГ Радио е доказано най-слушаното радио в България от хората на възраст между 36 и 45 години, и е в Топ 5 радиостанции на слушателите над 25 годишна възраст. Мисията на БГ Радио е позитивно да утвърждава съвременния български дух и за 15-годишната си история се утвърди като институцията, която събира на едно място българската музика и култура, и най-значимите и модерни събития от съвремието.

Радио 1 – радиото, което излъчва хитовете на последните шест десетилетия и най-безсмъртните класически произведения, спечели пет нови честоти. Класическите хитове вече звучат в Ихтиман на честота 95.2 MHz и в Ябланица на честота 96.1 MHz.Предстои издаване на разрешително от Комисията за регулиране на съобщенията, за да стартира разпространение в Априлци, Обзор и Горна Оряховица. Съвсем скоро и жителите на трите града ще имат удоволствието да слушат Радио 1 на честоти 105.4 MHz в Априлци, 97.0 MHz в Обзор и 88.5 MHz в Горна Оряховица. Така, всички градове, в които Радио 1 звучи, стават общо 32 и покрива над 51 % от територията на страната

radio1

Радио 1 вече десет години е номер 1 за българите между 35-60 години, високообразовани и с високи доходи, с изградени вкус и класа. По него звучат само класически хитове – най-известните и мелодични песни от 60-те години до наши дни.

Advertisement

БГ Радио и Радио 1 са достъпни навсякъде и по всяко време, чрез обновените и усъвършенствани приложения за мобилни телефони, с операционни системи iOS и Android.

Continue Reading
Advertisement