Connect with us

Музика

Беглика Фест 2016: Ключове към приключението

Avatar

Публикувано

на

Един по един се изнизват месеците до началото на oсмия Беглика Фест. На него ще освен очакват Markandeya, Man of No Ego и Gene Keys Bulgaria ви очакват много други изненади, които тепърва престои да обявим. ПРЕДИ това обаче, важно напомняне: според прогнозите за 25-29 август 2016 звездите по беглишките поляни ще са стотици или дори хиляди! Защото на Беглика Фест всеки участник има възможността да се превърне в парченце от общата Вселена на фестивала.

На Беглика Фест 2015 посяхме няколко нови семенца. На Беглика 2016 те са вече покълнали. Част от мисията ни е именно създаването на традицията на Създаването. А то е възможно само с пълнокръвното участие на всеки бегликър! С нас ли сте?
БЕГЛИШКИТЕ НИНДЖИ ОТНОВО В ДЕЙСТВИЕ!
Сред високите борове тесните пътечки водят към незнайни места, във водата бавно се движи кану, стрела прелита покрай заплетени въжета, а през тях бързо прескачат беглишките нинджи. Беглика Фест 2016 и IPLAY.NINJA представят втората част на играта Беглишки нинджи – приключенската отборна игра, която ни връща в спомените от книгите игри, отключва фантазията и изпитва тялото. Отборите се потапят в сюжет, включващ четирите стихийни елемента – Огън, Вода, Въздух, Земя, и, разбира се, петият елемент – Човекът. Тазгодишните Беглишки нинджи ще предложат още по-интересни мисии!
„БЕГЛИШКИ НИНДЖИ“ е част от платформата „IPLAY.NINJA“ – проект на ММУУЗЗАА, реализиран под шапката на Фестивал Бегика.

ОСТРОВЪТ НА ТИШИНАВТИТЕ
Високо в планината блести голямо езеро. В средата на езерото има остров. На него цари Тишината. Не защото думите са забранени, а просто защото най-ценното е отвъд тях. Там, на този остров, нещата просто са…
„Островът на тишинавтите” е интерактивен спектакъл в природна среда, който съдържа в себе си елементи на ленд арт, пърформанс, музика и театър на сетивния лабиринт. Създадва се за втора година като коопродукция на Театъра на сетивата София и Беглика Фест.
За повече информция и записване за участие следете страницата на фестивала или пишете на www.sensorytheatresofia.com.

ЦИРКОВ ТЕАТЪР НИБРАЙ
Между Земята и Небето, от сутрин до вечер!
На тази сцена няма невъзможно.
И тази година тя ще бъде отворена за всички, които носят талант за споделяне. В четвъртък вечер: Отворена сцена за артисти – всеки артист може да стане част от нея след кандидатсване (за повече информация следете фейсбук страницата на фестивала). В петък – Сцена за беглишки таланти, специално пространство за вдъхновени и смели бегликъри! В събота вечер – артистите от Нибрай ще смаят публиката със своите изпълнения. Отново ще ви срещнем и с Куклен театър „Мале мале“ и още огнени, циркови, весели души от близо и далеч.

Playback Tеатър „Тук и Сега“
Извън комфортната ти зона или там, където се случва магията

Advertisement

За да откриете съкровище, не е нужно да ходите през девет планини в десета. Достатъчно е да изслушате историята на който и да е Човек. Плейбек Театър „Тук и Сега“ е една среща – между актьорите и публиката, между откровенията и преживяванията по между им. Зрителят не е зрител, а участник, режисьор, създател. Знаете ли колко много неща можете да научите – и за себе си, и за света – когато просто погледнете своята история отстрани?

Част от устрема ни към колективно начало е и – за първи път – crowdfunding кампанията на фестивала. Остават броени дни до стратирането й на ulule.com! Експеримент или нещо устойчиво, ще разберем от самите вас, стари и нови, знайни и незнайни бегликъри!

Билети за фестивала можете да закупите от Ticketlogic, a до 8 април е активна опцията Билет на изплащане в Easy Pay. Всичко за фестивала: на страницата ни във Facebook Beglika Fest.

Continue Reading
Advertisement