Connect with us

Lifestyle

Благотворително каране на скутери за първия учебен ден

Avatar

Публикувано

на

unnamed

След цял учебен срок, който премина дистанционно за учениците, фондация “Заедно в час” и скутерите BRUM предизвикват софиянци да започнат новата учебна година и активния работен сезон с алтернативен транспорт и с кауза.

На 12 и 13 септември, броени дни преди първия учебен ден, 50% от всички приходи на електрическите скутери за споделено пътуване BRUM ще бъдат дарени на “Заедно в час” и тяхната мисия. Организацията работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете от 2010 г., като развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система.

Нестандартната кампания се организира за втори път след успешно първо издание на 1 ноември 2019 и вече се превръща в традиция.

“Щастливи сме, че в лицето на BRUM открихме ентусиазирани съмишленици, които вярват, че разработването на един съвременен бизнес е тясно свързано с допринасянето към обществото и подкрепата за значими каузи като подобряването на образованието. Вярваме, че в началото на новата учебна година, когато се засилва значително и трафика в града много хора ще изберат да се придвижват алтернативно, като същевременно подкрепят кауза, свързана с образованието и развитието на цялото общество.”, споделя Ния Янакиева, сътрудник “Развитие и фондонабиране” в “Заедно в час”.

”Основната ни цел е да направим София едно по-добро място за живеене, като осигуряваме на нашите клиенти бърз, лесен и екологично чист начин за придвижване. Вярваме, че като подпомагаме различни каузи и бизнеси, ще допринесем за трансформацията на столицата и държавата ни”, коментират от BRUM своята мотивация да подкрепят отново “Заедно в час.”

BRUM използват платформата на компания Bird, като всички желаещи да се включат в благотворителното каране на скутери трябва да изтеглят едноименното приложение на телефона си, през което става наемането и плащането за услугата. През приложението могат да бъдат открити и местоположенията на самите скутери в града.

Advertisement

Повече информация за инициативата може да намерите във фейсбук събитието тук.

Continue Reading
Advertisement