Connect with us

Tехнологии

Близо 100 студенти трупаха опит по време на стажантската „Експедиция Мтел“

Avatar

Публикувано

на

Над 100 студенти се включиха в „Експедиция Мтел“ – единадесетата стажантска програма на компанията. Младежите получиха сертификати и подаръци за успешното завършване на стажа. Те бяха поздравени от известния български алпинист Дойчин Боянов, който им пожела множество покорени върхове.

„Младите колеги се включиха с реални проекти и изпълниха важни за бизнеса задачи, които сами управляваха. Те станаха едни от нас и ние се гордеем с труда и ентусиазма им“, заяви Миглена Узунова-Цекова, директор „Човешки ресурси“ в Мтел.

Тази година над 1700 младежи кандидатстваха за стаж в направленията „Човешки ресурси“, „Корпоративни комуникации“, „Право“, „Телекомуникации“, „IT”, „Маркетинг“, „Финанси“, „Администрация и обслужване на клиенти“. Участниците в „Експедиция Мтел“ са възпитаници на престижни български и международни университети като Coventry University,  ESIEE – Париж, University of Aberdeen,  АУБ, СУ „Св. Климент Охридски“ , ТУ – София, УНСС,  НБУ и други.

По време на обучението си стажантите се включиха в поредица събития, организирани специално за „Експедиция Мтел“. Те получиха уроци за работа с клиенти, участваха в еко инициативи и разработваха различни задачи с практическа насоченост.

От старта на първата стажантска програма на Мтел през 2005 година, телекомът е инвестирал над 3 милиона лева в своите стажанти. Данните показват, че повече от 10% от младежите остават в компанията след приключването на практиката си.

Advertisement

Подкрепата за студентите е част от политиката на Мтел да подпомага младите специалисти в професионалното им развитие. Телекомът има редица успешни инициативи и партньорства с някои от най-големите университети в страната и редовно участва в редица кариерни форуми.

[media-credit name=“Всички стажанти получиха сертификати и подаръци“ align=“aligncenter“ width=“1024″]Vsichki stazhantni poluchiha sertifikati i podaraci[/media-credit]

 

Continue Reading
Advertisement