Connect with us

Lifestyle

Бляскава церемония ще отбележи първите награди VIPA в София

Avatar

Публикувано

на

На 6 април във Vivacom Art Hall в София ще се състои първата бляскава церемония по награждаването на победителите във Voubs International Photography Awards 2016.

593 фотографа от цял свят се включиха в онлайн конкурса, а победителите бяха определени с иновативния алгоритъм на платформата Voubs.com, който позволява максимална прозрачност и следене в реално време на 3 компонента:

вотът на международно жури от професионални фотографи с опит и признание от Австралия, САЩ, Русия, ЮАР, Бангладеш, Израел, Португалия, Румъния и България

-вотът на публиката – стотици хиляди гласове на потребители от 87 страни

популярността и интересът към всяка отделна фотография

Advertisement

След 8 месеца и 2 етапа на гласуване, вече са определени най-добрите кадри в категориите „Хора“, „Модна фотография“, „Храна“, „Архитектура“, „Репортажи“ и „Атрактивни фотографии от България“. Във всяка от тях победителите ще си разделят по 6 000 евро – 2000 евро за първо място, 1500 – за второ, 1000 евро за трето, и 800 и 700 евро съответно за четвърто и пето.

Акцентът на самата церемония пък ще е награждаването на първия „Фотограф на годината“ на Voubs, който с доброто си представяне в максимален брой категории ще заслужи почетната статуетка „Златен Voubs“ и допълнителна премия от 5 000 евро.

На награждаването ще присъстват победителите в шестте категории – фотографи от Румъния, България, Португалия, Бангладеш, Словакия и Нова Зеландия. Ще се насладим и на изложба на всички наградени фотографии.

Специални гости на церемонията ще са и четирима от членовете на журито – Белий Ден, Пини Хаму, Ерин Нейтън, както и българската представителка Лилия Йотова. Събитието ще бъде съпътствано от паралелна образователна програма с три уъркшопа, водени от гостите-фотографи.

Впечатляващият общ награден фонд от 41 000 евро нареди VIPA 2016 сред най-големите фотографски конкурси в света. Това, което го отличи от другите, бе ниската входна такса и демократичният достъп, позволяващ участието както на профестионалисти, така и на любители фотографи.

Advertisement

Партньори на VIPA 2016 са VIVACOM, Асоциация на професионалните фотографи, Dnes.bg, Mikamagazine.com, Stand.bg, Vijmag.bg, Fashioninside.bg, Trio.bg, Weekendclub.bg

Международният конкурс се организира от българския стартъп Voubs.com. Създаден като глобален конкурсен хъб, близо 2 години развива общност от над 81 000 организатори, спонсори и творци от всички области. Всички те са обединени от възможността за създаване и управление на конкурси, регулирани от лесен и удобен софтуер, стандартни правила и алгоритъм, който позволява 100% честно и прозрачно гласуване на жури и публика. Към този момент Voubs.com отчита по 350 регистрации на ден на потребители от 157 държави по света. 

Още:

https://www.voubs.com/vipa2016

Advertisement
Continue Reading
Advertisement