Connect with us

Lifestyle

БНТ 3 ще излъчва 30 часа на живо от „Ролан Гарос“

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

В периода 27 септември – 11 октомври 2020 г., зрителите на БНТ 3 ще могат да се насладят на 30 часа на живо от тазгодишното Открито първенство на Франция по тенис  – „Ролан Гарос“. Основен акцент в програмата на обществената телевизия ще са мачовете на българските звезди – Григор Димитров и Цветана Пиронкова, която след отличното си представяне на US Open получи уайлд карт за основната схема.

Жребият, изтеглен на официалната церемония вчера отреди Григор Димитров да се изправи в първия кръг срещу французина Грегоар Барер. Цветана Пиронкова играе на старта с Андреа Петкович (Германия).

БНТ 3 ще предава срещите, както и полуфиналите и финала при мъжете, финала при жените, както и подбрани интересни мачове от по-ранните фази на „Ролан Гарос“. Специални пратеници на обществената телевизия в Париж са репортерът Калин Гугов и операторът Николай Балкански. Те ще обогатят картината на турнира, която зрителите ще получат, с репортажи и интервюта от мястото на събитието.

Това е 124-то издание на Открито първенство на Франция по тенис. За първи път ще има мачове на закрито, след като в края на миналата година беше изграден подвижен покрив над основния корт „Филип Шатрие“. На четири от игрищата в комплекса беше поставено осветление, което ще позволи провеждането на срещи в тъмната част от денонощието – нещо, което не се е случвало в историята на престижния турнир.

Advertisement

„Ролан Гарос“ е третият за годината от Големия шлем. През 2020 г. ще бъде и последен, тъй като изданието „Уимбълдън“ беше отменен заради пандемията от коронавирус. Френското първенство също беше отлагано на два пъти, но вече всичко в Париж е готово за дългоочакваното начало.

Следете програмата на БНТ 3, за да гледате на живо най-интересните мачове от „Ролан Гарос“.

Continue Reading
Advertisement