Connect with us

Общество

Британското правителство за първи път ще отпуска заем за магистратури

Avatar

Публикувано

на

Британското правителство ще въведе изключителни облекчения за всеки ученолюбив представител на страна от Европейския съюз, който желае да повиши нивото си на образование и да запише магистратура, съобщи консултантска къща ЕДЛАНТА. Това нововъведение ще влезе в сила от учебната 2016-2017 година. Заемът с размер до 10 000 паунда ще се дава на три етапа, разпределени равномерно във времето, в зависимост от това дали магистратурата е едногодишна или двугодишна. Тези средства значително облекчават всеки кандидат, тъй като средствата могат да покрият както учебната годишна такса от средно 6000 паунда, така и част от необходимите разходи за живот в страната. Има обаче условия за тези, които ще се възползват от заема – студентът трябва да притежава вече бакалавърска степен, да е под 60-годишна възраст, да не е записвал магистратура, да е гражданин на Европейския съюз и да е живял последните 3 години в страна от Европейския съюз. След завършване на обучение, сумата може да се връща в продължение на 30 години, като годишната лихва се изчислява на базата на инфлационния индекс плюс 3% от заемната сума. За да започнеш да връщаш сумата, трябва да имаш годишен доход  минимум 21 000 паунда годишно.

Идеята на британското правителство е да стимулира създаването на добре обучени, качествени кадри. Магистратурата по принцип предполага повече опит  и широк спектър от знания и умения, които в същото време да са практически приложими и тясно специализирани.

Англия е на първо място сред желаните от българските кандидат-студенти дестинации , следвана от Германия и Холандия. В Англия се намират едни от  най-престижните университети в цял свят, които предлагат иновативни специалности с потенциал за водещи по интерес в следващите няколко години, например „Компютърна сигурност“, „Нанотехнологии“, „Биотехнологии“, „Възобновяеми енергийни източници“, „Е-търговия и маркетинг“, “ „Дигитални медии“ и т.н.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]institution_full_425_students_walk_on_Greenwich_campus20120906-2-36x0wz[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement