Connect with us

Музика

Броени дни до Дръм и Джаз в Партицентър 4КМ

Avatar

Публикувано

на

12190815 10153345482359195 6618259903893463428 n

На 21 ноември 2015 за 11-та поредна година София ще бъде домакин на Drum and Jazz. Над 30 артисти и музиканти ще бъдат представени тематично в двете големи зали на столичното парти пространство – 4КМ. Всяко едно издание е помогнало за еволюцията на музикалните разбирания у нас, а тазгодишното ще развие до нови висини идеята от смесването на акустичното и електронното звучене.

Първата зала ще бъде под знака на Hospital Records и концептуалната парти марка – Hospitality, а специално за случая идват и 4 представители на лейбъла от Англия. Мнозина считат, че това е най-силният парти бранд в света, а многобройните награди и невероятните артисти, участвали в събитията по света, са доказали историческата им позиция. За да покажат мелодичната страна на дръм енд бейс музиката, у нас ще пристигне една от легендите на лейбъла – Logistics, един от най-нашумелите артисти в последно време – Metrik, и номинираният в две категории на тазгодишните dnb награди за най-добър нов продуцент и ди джей – Keeno.  Всичко това ще бъде под патронажа и римите на MC Carasel, а българското участие в тази зала ще бъде поверено на родните любимци от High Roll.

Втората зала дава поле за изява на музикантски формации. Преди няколко години беше немислимо да сложиш под една шапка традиционното инструментално звучене и електронна музика. През годините Drum and Jazz се оказа факторът в съвременната българска музикална история, който пречупи консервативните представи. Тази година една цяла зала отново ще посрещне някои от най-талантливите български музиканти, а бройката е рекордна в рамките на събитието. Главното име в лайв програмата са групата Балкански Ханове – Balkan Khans. Ще видим още Surbahar – проект известен в псайтранс средите.

Continue Reading
Advertisement