Connect with us

Кино

Броени дни остават до началото на 7-то издание на София Индипендънт Филм Фест

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

В програмата на Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал (27.10-06.11.2016) е включена селекция от най-коментираните,  независими филми за 2016 г., спечелили сърцата на зрителите на големите кинофестивали, между които: Кан, Сънданс, Берлинале, Трайбека, Бостън, Единбург, Карлови Вари.

На пресконференцията по повод старта на фестивала, кинокритикът Геновева Димитрова представи възторжено селекцията като я нарече „Безкомпромисна и радикална”, събрала много енергийни и значими продукции.

Председателят на Постоянната комисия по образование, култура, наука  и културно многообразие в Столична община, г-жа Малина Едрева сподели, че София Индипендънт Филм Фестивал е в Календара на културните събития на Столична община вече четвърта поредна година, а от 2 години общината подкрепя и фестивала на българското кино в Ню Йорк , тъй като е важно да се чува за българското кино  и в международен план.

На пресконференцията присъстваха и режисьора Драго Шолев и продуцента Веселка Кирякова, които споделиха впечатления от представянето на проектите си „Рибена кост” и „Нанук” в рамките на Индипендънт Филм Уийк, която се състоя преди месец в Ню Йорк, САЩ.

Advertisement

„Ние подкрепяме София Индипендънт Филм Фестивал почти от самото начало и се радваме, че се развива ”, разказа Александра Цветкова от Ню Бояна Филм Студиос.

Тази година, Ню Бояна Филм Студиос предоставят награда от  50 000 евро в услуги и 5000 евро при затворен бюджет за избрания на пичинг сесията проект в рамките на Со Академи.

„Радваме се, че София Индипендънт Филм Фестивал се случва в пространството на НДК, защото това е един различен фестивал”, каза Михаела Петрова, директор на продуцентския център на НДК. „Ние също подкрепяме български копродукции и можем да помислим с фестивала как да се включим с подпомагането на проект, избран на пичинг сесията ”, допълни още Михаела Петрова.

speakers

снимка: PR

Седмото издание на София Индепенднънт Филм Фестивал се открива на 27 октомври с филма  „Първият понеделник на май”, с който Робърт Де Ниро лично откри и Трайбека Филм Фестивал, тази година.  Документалният филм на Андрю Роси е безпрецедентен поглед зад кулисите на две от водещите нюйоркски културни събития, който следва създаването на най-посещаваната модна изложба в историята на Института по костюми към музея Метрополитън. Чрез филма зрителите ще се насладят на интимна среща с най-известните и значими звезди на изкуството, модата, бизнеса и политиката в Америка.

За първи път, в рамките на Седмото издание на София Индипендънт Филм Фестивал ще бъде релизиран първият в България виртуален кино хъб.

Прожекциите на филмите са в столичните кина Люмиер, Одеон и Дом на киното като билети могат да бъдат закупени на касите и онлайн на съответните кина. Цените на билетите са между 7 и 9 лева.

Advertisement

За актуална информация за предстоящия Седми Со Индипендънт Филм Фест, можете да посещавате нашия уебсайт: http://soindependentfilmfest.com/news/

Continue Reading
Advertisement