Connect with us

Спорт

Бундеслигата, US Open, Вуелта и автомобилизъм са сред акцентите в програмата на Евроспорт през август

Avatar

Публикувано

на

Eurosport Logo 1

Бундеслига

Началото на новия футболен сезон в Германия е в Дортмунд на 14 август от 21.30 ч. с двубоя между Борусия и Байерн. Това ще бъде първи сблъсък за Карло Анчелоти с реалността и спор за това кой ще вземе Суперкупата.

Официалният старт на Бундеслигата е в последния петък на август – 26-и. Традиционно откриването на сезона е с домакинство на шампиона Байерн. Ден по-късно е и първото дерби през сезона – Борусия М срещу Байер. Четвъртият и третият от миналия сезон поработиха сериозно на трансферния пазар, но Леверкузен определено се подсили по-сериозно. Тимът привлече Кевин Фоланд, Йозтунали, Да Коста, Баумгартлингер, Поянпало, Йозкан, Рю и Какаталуа, докато единственият футболист, чиято липса може да се усети, е Кристоф Крамер.

US Open

Триумф на Серина Уилямс в Ню Йорк на шампионата “US Open” би я направил най-титулуваната тенисистка в Откритата ера на Големия шлем. При мъжете повечето въпроси започват и свършват с името на Джокович. Ще успее ли да стане едва вторият тенисист от началото на века, превзел Голямата ябълка в две поредни години? Или Анди Мъри ще продължи да топи дистанцията до върха в световната ранглиста?

Advertisement

От 29-и август до 11-ти септември Евроспорт и Евроспорт 2 ще предават нон-стоп две седмици за своите зрители мачовете от US Open, като преките предавания се планира да обхванат над 240 часа. И за разлика от предишните години – без дъждовни паузи.

Вуелта

Обиколката на Испания бележи края на сезона в Гранд Туровете. Тази година стартът на надпреварата ще бъде в провинция Галисия на 20-ти август. В рамките на състезанието са предвидени общо десет финала на височина, като за кралски се смята 14-ия етап, когато колоната ще потегли от Страната на баските и ще се отбие на север от границата във Франция.

Общата дължина на маршрута е 3278 км, а единственото индивидуално бягане по часовник е два дни преди края на обиколката. За част от състезателите „Вуелта” ще бъде последен шанс да спасят сезона. Това важи и за Алберто Контадор, който след провала в „Тур дьо Франс” ще има един последен шанс да постигне четвърта победа в домашната обиколка, което би го изравнило с Роберто Ерас като рекордьор за всички времена.

Световен шампионат за туристически автомобили

Advertisement

Осмият кръг от световния шампионат за туристически автомобили ще събере десетки хиляди аржентински фенове на пистата Термас де Рио Ондо. Настоящият шампион на планетата Хосе Мария Лопес ще се опита да спечели отново след като през последните две години натрупа три победи и едно второ място. Това ще бъде последна възможност за Лопес да зарадва домашните фенове, защото от следващия сезон планира да смени WTCC с първенството за електроболиди Формула Е. Пилотите на „Лада” са енигма във всяко състезание, но олекотяването на автомобила след тежката надпревара в Португалия би трябвало да даде по-големи шансове на руския отбор. В генералното класиране Лопес има колосално предимство от 101 точки пред Монтейро, докато Ник Катсбург е само на четири зад португалеца.

Двете състезания ще бъдат пряко излъчвани на 8 август по Евроспорт 2.

Continue Reading
Advertisement