Connect with us

Спорт

Бундеслига, снукър, кърлинг и колоездене по Евроспорт през март

Avatar

Публикувано

на

Март бележи края на сезона в зимните спортове и логично белите надпревари ще доминират в ефира на Евроспорт. В Бундеслигата продължава битката за титлата между Байерн и Лайпциг. Ще бъдат определени участниците на световното първенство по снукър, а стартират и първите европейски многоетапни колоездачни състезания.

Бундеслига

Кьолн може да се похвали, че прави най-силния си сезон от над 20 години насам, няма домакинска загуба вече 11 месеца и има един от най-резултатните футболисти в Бундеслигата. По брой голове Антони Модест не отстъпва на Пиер-Емерик Обамеянг и Роберт Левандовски. А точно полският национал ще се опита да изведе своя Байерн до успех на „Райн Енерги Щадион“ на 4 март от 16.30 ч. Откакто „козлите” обърнаха баварците за едно полувреме от 0:2 до 3:2 през 2011 г., те бяха в серия от шест поредни загуби срещу колоса от Мюнхен, но през есента измъкнаха 1:1 на „Алианц Арена“, като точно Модест вкара изравнителния гол.

Херта не е във формата от началото на сезона, но „Олимпиящадион“ продължава да е като крепост – дори Байерн не успя да спечели в Берлин. Борусия Дортмунд ще опита да го направи на 11 март от 16.30 ч., разчитайки на силната си атака – с 21 вкарани гола навън „жълто-черните” са №1 по този показател. Столичани обаче имат най-силната домакинска защита – само пет допуснати гола.

Идването на Дитер Хекинг стабилизира Борусия Мьонхенгладбах, но тимът все още е далеч от най-бляскавите си години под ръководството на Лусиен Фавр. От друга страна обаче, когато става въпрос за първата Класика на Бундеслигата, формата не е от такова голямо значение. Още повече, когато това е последният мач преди паузата. Гладбах приема Байерн на 19 март от 18.30 ч. и ще опита да се възползва от това, че отборът на Карло Анчелоти не се справя толкова добре в първенството. В сравнение с ерата на Гуардиола баварците допускат твърде много голове и прекалено често изглеждат бавни и несигурни. През миналия сезон Гладбах взе четири точки от Байерн, като победи на „Борусия парк“ с 3:1 и продължава да е един от малкото отбори с положителен баланс на свой терен срещу колоса от Мюнхен.

Advertisement

Снукър

Световният снукър тур предлага три турнира през март, които ще са определящи за 16-те поставени в схемата на световното първенство. Серията започва на 3 март с „Гибралтар оупън”. Турнирът е със скромен награден фонд, но ще определи последният участник в „Шампионата на играчите”. Райън Дей, Джо Пери и Марк Уилямс ще се борят за 16-ата налична квота.

Шампионатът на играчите от 6 до 12 март в Ландъдно, Уелс ще събере 16-те най-успешни играчи от началото на сезона. Преди година Марк Алън спечели трофея в мач срещу Рики Уолдън, но нито един от тях няма да се появи другата седмица в Земята на драконите. Световният шампион Марк Селби оглавява схемата, в която са още Джъд Тръмп, Джон Хигинс, Рони О`Съливан и Нийл Робъртсън.

След седмица почивка на 27 март в Пекин стартира „Чайна оупън”. Битката за Топ 16 е в разгара си, като Райън Дей държи скъпоценно място, даващо право на директно участие в „Крусибъл”. Уелсецът обаче няма да се появи в Пекин, тъй като отпадна в квалификациите – факт, който отваря вратата за Джо Пери, Мартин Гулд, Дейвид Гилбърт, Рики Уолдън и Марк Кинг.

Кърлинг

Advertisement

Китай ще е домакин и на световното първенство по кърлинг за жени. От 18 до 26 март по Евроспорт и Евроспорт 2 отборите на Канада, Китай, Чехия, Дания, Германия, Италия, Шотландия, Корея, Русия, Швеция, Швейцария и САЩ. Шампионатът е и предпоследна квалификация за олимпийските игри догодина, като първите осем тима ще получат право на участие в Пьончан.

Колоездене

Първите престижни многоетапни колоездачни състезания за годината започват този уикенд по Евроспорт с Париж-Ница. Едноседмичният пробег, известен и като „Спринтът към слънцето”, включва по някои знакови височини от „Тур дьо Франс” и служи за тренировка преди топсъбитието на сезона. На 8 март е началото на Тирено-Адриатико. Минаваща в сянката на Париж-Ница, италианската седемдневка в последните си шест издания бе спечелена от Евънс, Нибали (два пъти), Контадор, Кинтана и Ван Авермет.

Continue Reading
Advertisement