Connect with us

Кино

Бунтовниците от Rogue One: История от Междузвездни войни откраднаха бокс офиса

Avatar

Публикувано

на

снимка: Film Frame ©Lucasfilm LFL

Премиерата на първия самостоятелен филм от Междузвездната сага предизвика истински фурор не само у нас, но и по целия свят. Rogue One: История от Междузвездни войни съвсем очаквано превзе бокс офиса в България, като привлече над 46,000 зрители в киносалоните. Бунтовниците, начело с Джин Ерсо (в ролята Фелисити Джоунс) успяха да откраднат първото място, като спечелиха близо 522,000 лв., а филмът от една далечна Галактика се превърна в най-касовата премиера на игрален филм за годината. Rogue One: История от Междузвездни войни успя да изпревари и предишния първенец от филмите на Дисни, излезли в България през 2016 г. – Зоотрополис.

През изминалия уикенд светът беше Междузвездни войни. Манията, превзела Земното кълбо, донесе близо $300 милиона бокс офис за Rogue One: История от Междузвездни войни. Отзивите за първия самостоятелен филм от сагата го определят като „най-добрият филм за Междузвездни войни от Империята отвръща на удара“, „страхотен“, „забавен и вълнуващ“. Само за първия си уикенд на голям екран Rogue One успя да постигне и задържи рейтинг от 84% в RottenTomatoes и оценка от потребителите на iMDB от 8.4.

Rogue One: История от Междузвездни войни е в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX. Филмът е в субтитрирана и дублирана за най-малките джедаи версия.

Continue Reading
Advertisement