Connect with us

Култура

„Бъдители“ вдъхновяват ученици в Златоград

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Сред възпитаниците на СУ „Антим І” са Виктор Калев, Михаил Илийков, Вели Чаушев
и Eлена Бозова

Лектори от благотворителна инициатива „Бъдители“ ще гостуват на СУ „Антим І” в Златоград по покана на директора на училището г-жа Жечка Хаджийска и г-жа Ирина Бодурова – учител по икономика. На тема „Предприемачество“ пред учениците ще говорят Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на „Бъдители“ и Явор Панталеев – търговски директор на компания за спедиция, транспорт и логистика. Събитието ще се проведе на 12-ти юни (понеделник) от 12:00 часа в сградата на СУ „Антим І”.

Традиция за училището са успешните участия на ученици в извънкласни форми, групи и отбори. Екипът на СУ „Антим І” се стреми да дава допълнителна добавена стойност на учебния процес и именно затова покани лекторите от благотворителна инициатива „Бъдители“, която обединява личности с различни професии, които желаят да мотивират и вдъхновят ученици и студенти да развиват своя професионален и личностен път.

Най-голямата гордост за училището са неговите ученици – отговорни, амбициозни и знаещи млади хора. Всяка година над 86% от завършващите средно образование продължават във висши учебни заведения в страната и чужбина. Техен пример са бившите ученици на СУ „Антим І”, доказали се в различни области на науката, изкуството, икономиката и обществения живот – проф. Райчо Лазаров, проф. Асен Ковачев, проф. Димчо Узунов, проф. Мирослав Дачев, ст.н.сътр. д.ф.н. Славчо Ушев, доц. Ф.Чуренев, доц. Н. Джерахов, актьорите Михаил Илийков, Вели Чаушев, Виктор Калев, Eлена Бозова; Чавдар Каришев – журналист, директор на радио Пловдив, Таня Величкова – журналист, Дарина Сарелска – журналист, Юри Инджов – треньор, заслужил майстор на спорта и много други.

Повече информация можете да откриете на сайта на „Бъдители“: www.buditeli.bg и на Фейсбук страницата на инициативата: https://www.facebook.com/buditelite.bg

Advertisement
Continue Reading
Advertisement