Connect with us

Lifestyle

Българин с награда от Международен фестивал на прическата и красотата

Avatar

Публикувано

на

Nasko Papazov 2

Фотокредит: Лео Кирилов

Наско Папазов, който е сред най-младите и талантливи коафьори у нас, спечели голямата награда в изключително оспорваната и престижна категория „Авангардна мода“ на  Международния фестивал на прическата и красотата „Sofia Hair Fashion Show“.

Цялостната визия, с която талантливият българин избра да представи модела Анелия Николова носи името „Етно“ и предизвика истински фурор при появата си на сцената.  Изборът на коафьора е провокиран от мнението му, че актуалната авангардна мода трябва да е взета от модните тенденции и да бъде поднесена по интересен и атрактивен начин на аудиторията.

„Етното е модерно в цял свят тази година. Наши мотиви се използват в музиката, в модните дефилета на известни дизайнери, косите също са много повлияни от етно стила. От края на миналата година виждаме много плитки и флорални елементи, вплетени в косите“, коментира Наско Папазов.

Според талантливия коафьор нашата страна е все по-отворена към авангардната мода. Чрез нея много млади хора успяват да изразят себе си, защото този стил им позволява да се пренесат в един друг свят на изкуството.

nasko-papazov-4

Фотокредит: Лео Кирилов

Advertisement

„След като в дълбочина усвоих фризьорската професия вече започнах да залитам към авангарда и да използвам наученото. Имам интерес към авангардната мода от много време. Тя ме привличаше със своите елементи и сложното изпълнение, както и с това, че клони към изкуството – нещо, което не всеки разбира“, споделя още Наско Папазов.

Деветнадесетото поредно издание на Международния фестивал на прическата и красотата тази година превърна българската столица в пресечна точка на модните тенденции в прическите от осем световни метрополиса. Специален гост на  официалната церемония по откриването на престижния фестивал бе кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Continue Reading
Advertisement