Connect with us

Спорт

България е победител в балканския турнир по боулинг, проведен под мотото Живей активно

Avatar

Публикувано

на

1

снимка: PR

Над 135 участници от 9 балкански държави взеха участие в Първия Международен Балкански турнир по боулинг BALKAN STARS ON TOUR, посветена на инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО!, която през 2015 г. отбелязва своята десетгодишнина. В него се включиха състезатели от Босна и Херцеговина, България, Гърция, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватска и Македония. Финалната фаза на турнира в трите категории (индивидуална, двойки и отборна) се проведе на 27 и 28 юни в JOY STATION – София, Студентски град, като в оспорваната игра се включиха 20 отбора. До финал на отборната надпревара достигнаха отборите на Гърция – „Сивисидис селект тим“ и отборът на България – „Дрийм тийм“. Желаното първо място и купата на турнира бяха спечелени от българския отбор в състав Диан Динев, Калоян Иванов, Антоан Маринов, Дарин Траянов и Мехмет Кая.

В индивидуалната надпревара за А група победител стана Стефанос Казандзис от Гърция, а в индивидуалната дисциплина за Б група купата беше спечелена от неговия сънародник Михалис Спиридакис. В дисциплината „Двойки“ купата грабнаха Анзе Габрижан и Нино Стенко от Словения.

Предвиденият награден фонд от 25 000 евро бе разпределен за категориите, съответно по 6 500 евро за А група, 2 500 евро за Б група и 5 800 евро за двойки. Част от наградния фонд беше предоставен под формата на ваучери, които осигуряват правото на състезателите да се включат в следващия 6-ти Международен турнир по боулинг SOFIA INTERNATIONAL OPEN 2015, който ще се проведе в зала JOY STATION от 24.10 до 01.11.2015 г. с награден фонд 55 000 евро.

През 2015 г. инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! празнува своя 10-годишен юбилей със събития, които включват нови спортове, активности и участници, за да мотивира все повече хора от всички възрасти да се движат и да се хранят балансирано. Целта на организаторите е да предложат нови идеи и да предоставят различни възможности за активния начин на живот за цялото семейство, да покажат приятната страна на движението и спорта.

Advertisement

Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! все повече се разраства и все повече хора участват в кампанията, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на активния начин на живот и балансираното хранене. На 21 юни ЖИВЕЙ АКТИВНО! сподели своят десети рожден ден с всички фенове в София и сега се отправя към морските ни градове. Любителите на активния начин на живот ще могат да се присъединят към инициативата на Нестле България на 12 юни във Варна, а на 30 август в Бургас. И както всяка година организаторите ще зарадват всички участници в ЖИВЕЙ АКТИВНО! с голям концерт във всеки град, в който ще вземат участие български музикални звезди като Сантра и Део, Skiller, любимите братя Пламен и Иво, Калин Вельов, Ангел Ковачев, Играта и Невена Пейкова. От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, проведено на 11 юни 2006 г., до днес над 200 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на България, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]6[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement