Connect with us

Класическа

Българска цигуларка свири с Виртуозите на Миланската скала

Avatar

Публикувано

на

Virtuozi poster

Виртуозите на Миланската Скала – едни от най-талантливите инструменталисти в света, идват в София музикалното събитие на сезона! На 27 март зала 1 на НДК посреща фантастичните концертмайстори и солисти в оркестъра към миланския оперен театър и филхармония, а с тях свири и българка!

Българската звезда в звездния състав на Виртуозите е цигуларката Евгения Станева, която свири редом до елитните музиканти на Миланската скала от 2003 г. Тя завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в гр. Пловдив в класа по цигулка на Дарина Данкова. Станева продължава образованието си във Виенския музикален университет под ръководството на професор Михаел Фришеншлагер, където завършва – отново с отличие – през 1998 г. Българската гордост в състава на Миланската скала специализира в музикалната консерватория Тибор Варга в Сион, Швейцария с професор Варга и професор Франческо Де Анджелис, който също идва в София със състава на  Виртуозите на Миланската Скала  като техен водач и соло цигулка.

Evgenia Staneva 1

фотокредит: Линда Александрийска

През 2003 г. Евгения Станева получава отлична диплома и почетна грамота и от Консерваторията „Бруно Мадерна“ в Чезена, Италия. След това, завършва магистратура в Консерваторията „Джузепе Верди“ в Милано в класа по цигулка на професор Джиджино Маестри и стартира кариерата си в прочутия оперен и филхармоничен оркестър на Миланската скала, където през 2007 на конкурс с международно участие, печели и постоянна позиция.  Талантливата цигуларка очаква гостуването в София през март с нетърпение и определя свиренето пред родна публика като „по-вълнуващо и по-отговорно“ от всеки друг път.

Българските почитатели на класическата музика посрещат прочутите музиканти от един от най-елитните оперни театри в света – Виртуозите на Миланската скала на 27 март 2017 в 20:00 в зала 1 на НДК. Концертът на впечатляващите музиканти, е първи за България в този формат, в който елитните инструменталисти, ще представят произведения от емблематични за италианската класика композитори. Водач и соло цигулка на оркестъра е прочутият Франческо Де Аджелис, а солист на виолончелото – Сандро Лафранкини. Програмата за предстоящото събитие включва перфектно селектирани композиции от Доницети, Рота, Паганини, Витали и Росини.

Advertisement

Билетите за концерта на Виртуозите на Миланската скала, организиран от Germi Art&Entertainment в НДК на 27 март 2017, са на цени от 50 до 100 лв. и вече са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на Билетния център в НДК. В събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта.

Continue Reading
Advertisement