Connect with us

Музика

Васил Петров суингира Металика с Военен биг бенд на Аполония 2018

Avatar

Публикувано

на

DSC03165f

Снимкa: Рад Димитров

Музиканти под пагон за първи път ще свирят пред публиката на Празниците на изкуствата в Созопол

Васил Петров ще изпълни популярни рок и поп песни от 80-те и 90-те години на миналия век  в суинг джаз аранжимент на 34-ото издание на Празниците на изкуствата Аполония 2018. Проектът Rock Swings e съвместен с Военния биг бенд на Стара Загора, който е част от духовия оркестър на Втора Тунджанска механизирана бригада с диригент кап. Цветомир Василев. Към военната формация принадлежат и младите фънкари от Overground Brass Band. На сцената към тях ще се присъединят Венцислав Благоев – тромпет и флюгелхорн, Владислав Мичев – цугтромбон,  Димитър Благоев – китара, Станислав Арабаджиев – пиано и музикантите от София квартет. Всички те ще предложат авторски аранжименти в различен акомпанимент на биг бенд и щрайх на хитове на Metallica, Стинг, Soundgarden, AC/DC, Deep Purple, Led Zeppelin и др.

Концертът Rock Swings бе представен предпремиерно в рамките на фестивала Музикални вечери на Античния форум с Военния биг бенд и оркестъра на Държавна Опера Стара Загора през юли. Над час и половина великолепни изпълнения и три биса на Васил Петров не бяха достатъчни на публиката в града на липите, която дълго не пускаше Васил Петров и музикантите от формациите да слязат от сцената. Истински фурор предизвика виртуозното изпълнение на българския Синатра на „Nothing Else Matters” на Metallica. В програмата  присъстваха  още емблематични песни на Ерик Клептън, Лайнъл Ричи, Майкъл Джeксън, Pet Shop Boys, R.E.M. , Kiss и др.

DSC03138f

Снимкa: Рад Димитров

Advertisement

Проектът Военен биг бенд Стара Загора и Приятели представя впечатляващ репертоар с инструменталната и вокална подкрепа на наши и чужди солисти. Сред тях са саксофонистът, композитор и диригент на бенда на Рей Чарлз – Крег Бейли, Харви Томсън, Джанис Харингтън (САЩ), Милица Гладнишка, Стефка Оникян, Еделина Кънева, Марина Господинова, Петър Салчев, Цветомир Цанков, Орлин Павлов. Техни солисти са били и Бела Салоки (Унгария), Любомир Денев, Данчо Капитанов, Владимир Славчев, Атанас Хаджиев, Стоян Роянов Я-Я, Димитър Льолев, Владимир Кърпаров, Петър Момчев, Васил Енчев, Боряна Димитрова (Германия) и други.

Васил Петров е носител на наградата Аполон Токсофорос 2011.

Концертът Rock Swings е на 4 септември от 21:00 часа на сцената на Амфитеатър Аполония.

Билети от Eventim.bg – http://www.eventim.bg/bg/bileti/apoloni-2018-koncerti-sozopol-amfiteatr-1048964/performance.html

Повече за събитието на  https://www.apollonia.bg/apolonia-2018-amfiteatar-vasil-petrov.html и https://web.facebook.com/events/1883104891751343/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement