Connect with us

Lifestyle

Великденски яйца за добра кауза

Avatar

Публикувано

на

Традиционната великденска изложба на City Center Sofia бе открита вчера. Оригинално украсени еднометрови яйца са разположени във фоайето на търговския център и радват посетителите. А те се спират, за да се снимат с тях. Някои дори ги публикуват в профилите си в социалните мрежи, за да поздравят приятели и роднини.

IMG_1074

„Това не са просто яйца, а истински произведения на изкуството! – казва Ирина Кънева, маркетинг мениджър на City Center Sofia. – За нас, това е духът на Великден – време за ново начало, ново вдъхновение. И най-важното – вяра в добротата.“

Тази година еднометровите великденски яйца са дело на студентите от  Национална Художествена Академия специалност „Текстил – изкуство и дизайн“ с преподаватели д-р Вержиния Маркарова, д-р Наталия Дарманчева и Дима Каприева. Младите автори са вложили време, душа и сърце и са създали произведения, вдъхновени от Фаберже, белгийският художник Рене Магрит и дори композиторът Чайковски. Яйцата носят оптимистични имена като „ВеселоТО яйце“, „Равноденствие“ и Because We Are Happy. В изработката на яйцата са използвани различни техники и материали, но общото между всички тях е, че представят надеждите на своите автори за по-добър свят, красота и радост.

„Организираме тази изложба, за да дадем възможност на младите и талантливи хора в България да покажат на какво са способни, а заедно с това подкрепяме и една добра кауза. Тази година отново ще организираме търг, на който ще продадем благотворително яйцата, за да купим инсулинови помпи за децата болни от диабет, казва г-жа Кънева и допълва: Решихме търгът да е виртуален и да се проведе на сайта ни, вместо да планираме лъскави събития. Така ще можем да дарим повече средства, за да подпомогнем Националното сдружение за инсулинови помпи. В благотворителната инициатива сме поканили да се включат няколко корпорации и се надяваме да ни подкрепят и други компании и частни лица. На практика ще може да се включи всеки, който пожелае.“

Онлайн търгът на City Center Sofia ще се проведе на уебстраница на търговския център  http://www.ccs-mall.com/. Стартът е на 5 април, а всеки който желае ще може да наддава за любимото си яйце до края на месеца.

Advertisement

Повече за Националното сдружение за инсулинови помпи може да намерите на страницата им във Facebook/ Сдружение за инсулинови помпи.

 

Снимки – Хайлайф

Continue Reading
Advertisement