Connect with us

Lifestyle

Ветеринар от екипа на Бриджит Бардо посети Lucky Hunt Foundation

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Сертифицираната като приют и затворено стопанство от  тип 1 клиника за животни към Lucky Hunt Foundation бе посетена от един от най-доверените ветеринари на Бриджит Бардо.

Д-р Лейла Ел Фурджи бе във Варна по лична покана на г-жа Светлана Хънт и нейния главен ветеринар д-р Мариета Станкова.

Г-жа Хънт, която е собственик и основател на нестопанската организация, посрещна за няколко дни със своя екип едно от светилата във ветеринарната медицина, която е работила за природозащитната организация на френската актриса.

Визитата постави основата на идея за обмяна на опит и създване на партньорски отношения между Lucky Hunt Foundation и опитни международни организации, защитаващи правата на животните.

Advertisement

Д-р Фурджи е родена в Тунис, но от години живее и работи във Франция. И в двете държави управлява собствени организации, които се занимават със закрила и грижа на изоставени животни. Бащата на Лейла е първият ветеринарен лекар в Тунис. Именно той определя посоката й на работа като природозащитник и ветеринар, която се оказва нейно призвание и занимание за цял живот.

Като пратеник на Бриджит Бардо и нейната световно известна фондация, Лейла е работила за редица чуждестранни мисии, една от които е свръзана и с първото й посещение в България преди повече от десет години. Тогава тунизийката е участвала в акция за провеждане  на над 6200 стерилизации на кучета в района на град Лом, където се запознава и с д-р Мариета Станкова – днесзаемаща отговорния пост в клиниката към Lucky Hunt Foundation.

В клиниката Lucky Hunt пристигна и уважавания проф. д-р Иван Борисов, който преподава в катедра „Ветеринарна хирургия“ в Тракийски университет-Стара Загора и е консултант на фондация Lucky Hunt.

снимка: PR

Присъствието на двама изключителни професионалисти в областта на ветеринарната медицина бе използвано и за провеждането на важна интервенция на две бездомни кучета, спешно нуждаещи се от помощ.

Advertisement

Посещението на френската гостенка съвпадна с Деня на ветеринарната медицина в България и с рождения ден на г-жа Светлана Хънт. На личния си празник тя предпочете да остане в страната ни, където ангажиментите й свързани с приюта не спират.

Г-жа Хънт беше ангажирана изцяло и с организацията на коледното тържество по повод запалването на новогодишната елха в село Повеляново, община Девня. Там тя връчи специални подаръци на малчуганите, както и почерпка за всички жители, дошли да си пожелаят весели празници. Събитието бе уважено и от кмета на Община Девня г-н Свилен Шитов-носител на титлата Кмет на годината за 2016 г. За благодарност към своите специални гости, децата от село Повеляново изнесоха незабравим коледен концерт.

Continue Reading
Advertisement