Connect with us

Lifestyle

Ветроходът Rainbow Warrior на Грийнпийс посети Бургас

Avatar

Публикувано

на

снимка: ПР

Град Бургас посрещна с голям интерес световноизвестния ветроходен кораб „Rainbow Warrior“ на екоорганизацията  „Грийнпийс“. Повече от 2000 хиляди души, сред които и много деца, посетиха уникалния плавателен съд, акостирал на Морската гара по време на двата дни на отворени врати.

По време на тридневния престой се проведоха информационен тур с гид на кораба, филмови вечери, форум за общини и туристически бизнес, както и визита на директори на детски градини от града.

Кметът на община Бургас – Димитър Николов и председателят на Комисията по околна среда и води в НС – Ивелина Василева стъпиха на палубата на екологично проектирания кораб и призоваха към ограничено ползване на пластмасови изделия и опазване на природата.

На борда на ветрохода беше проведена и специална среща с директори на няколко бургаски детски градини. Целта на визитата е свързана с националната кампания на екологичните организации „Грийнпийс“ и „За Земята“ – „Свободни от пластмаса“, която се стреми да прекрати порочната практика за употреба на пластмасови посуда и прибори в детските заведения.

Advertisement

В близост до акостиралия ветроход, в Морското Казино бе проведен и форум за общини и туристически бизнес „Черноморие, свободно от пластмаса“, чиято цел бе да се обсъдят възможности за намаляване на замърсяването с пластмаси. На състоялото се събитие заместник кметът Руска Бояджиева представи добрите практики на Община Бургас – градските чешмички, мобилни пунктове за вторични суровини и т.нар. „Кучемати“, които срещу пластмасова бутилка предлагат в замяна кучешка храна.

Continue Reading
Advertisement