Connect with us

Култура

„Вещерът: Господарката на езерото” – епичният финал на една от най-популярните поредици през последния век

Avatar

Публикувано

на

Вещерът ГосподаркатаНаЕзерото корица

Как ще завърши едно от най-емблематичните фентъзите за последните две десетилетия?

Всяка история си има край. Дори и тази за Гералт от Ривия – Белия вълк, който промени завинаги света на фентъзито, както и на компютърните игри.

Във „Вещерът: Господарката на езерото” нишките на съдбата се заплитат, докато белокосият вещер крачи към своето Предопределение. Смъртта върви зад него, а верните му спътници не го изоставят въпреки опасностите.

Защото той е Гералт от Ривия, Белия вълк, а на света все още са останали чудовища за убиване.

Междувременно армиите на Севера и Нилфгардската империя се подготвят да влязат в решително сражение, а Цири се лута между знаменията, които ѝ носи един и същ повтарящ се сън.

Advertisement

Северът изглежда обречен и само чудо може да го спаси. А чудеса се случват само в приказките.

Напрегнат, епичен и изпълнен с неочаквани обрати, финалът на една от най-популярните фентъзи поредици ще промени завинаги представата ви за щастлив край!

Сагата „Вещерът“  от Анджей Сапковски се превърна в една от най-обичаните и четени фентъзи поредици през последните години – компютърната игра, базирана на света на Белия вълк, Тhe Witcher 3: The Wind Hunt продаде над 10 милиона копия в световен мащаб само през първата година от излизането си, очаква  се и телевизионна адаптация, която обещава да последва касовия успех на „Игра на тронове“, а преди няколко дни полския автор обяви, че работи по нов проект, свързан с поредицата.

Continue Reading
Advertisement