Connect with us

Култура

„Вещерът. Кулата на лястовицата” от Анджей Сапковски – това съвсем не е края

Avatar

Публикувано

на

Вещерът. Кулата на лястовицата корица

Шеста част от поредицата – задължително четиво за всеки фен на доброто фентъзи!

Сагата „Вещерът“  от Анджей Сапковски се превърна в една от най-обичаните и четени фентъзи поредици през последните години – компютърната игра, базирана на света на Белия вълк, Тhe Witcher 3: The Wind Hunt продаде над 10 милиона копия в световен мащаб само през първата година от излизането си, очаква  се и телевизионна адаптация, която обещава да последва касовия успех на „Игра на тронове“, а преди няколко дни полския автор обяви, че работи по нов проект, свързан с поредицата.

На българския пазар магическият свят, базиран на средновековни сюжети и славянска митология, се прероди с новите издания на изд. „Сиела“, а от 28 май на пазара вече може откриете и част шеста от поредицата – „„Вещерът. Кулата на лястовицата”!

Във „Вещерът. Кулата на лястовицата” спътниците, които Гералт от Ривия откри в „Огнено кръщение”, продължават да бъдат с него в търсенето на Цири, но някой е решен да му попречи.

Защото злото дебне най-вече в дълбините на човешките сърца. Алчността, фанатизмът и садизмът пускат своите корени, а срещу тях вещерският меч е безсилен.

Advertisement

На другия край на света Цири е сама – далече от всеки, който може да ѝ помогне. Преследвана от чудовище в човешки облик, по-страшно от всичко, против което се е изправяла.

В част шестта времето на края, времето на меча и брадвата, времето на презрение, времето на белия студ и вълчата виелица са по-близо от всякога…

И само Лястовицата, Детето на Старата кръв, може да отвори Портата на световете и Вратата на времето.

Смеете ли да надникнете в нея?

Advertisement
Continue Reading
Advertisement