Connect with us

Lifestyle

Видео инсталация на Калин Серапионов

Avatar

Публикувано

на

K. Serapionov Choose Training 05

Калин Серапионов, Choose Training

Choose Training е термин свързан с фитнеса, с изборът на програма за тренировка, в затворено, климатизирано пространство. В мащабната видео творба на Калин Серапионов, Choose Training е метафора на съвременния свят, живеещ на автоматизиран режим. Възможността за избор е сведена до няколко програми от менюто на тренажора. Choose Training е портрет на големия град. На който и да е било голям град по света, обитаван от светещи реклами, празни неонови офиси, среднощни места за забавление.

Видео инсталацията на Калин Серапионов се състои от 3 големи синхронизирани прожекции. Всички те показват реални кадри уловени от окото на автора. Мигащи  неонови реклами и светещи пусти офиси, се редуват с хора, които карат зимни кънки или тренират на уреди във фитнеса. Всички образи, участващи в голям разказ, са организирани с помощта на специално създаден от Ангел Симитчиев звук. Той успява да подчертае изкуствеността на средата, но и за да създаде общ ритъм, в който тези толкова различни изображения могат да заживеят заедно.

Три-каналната видео инсталация Choose Training, ще бъде показана за пръв път в София, след нейното първо представяне през 2014 г. във галерия Contemporary Space във Варна.

Откриване: 12 февруари, понеделник, 18.30 часа

Advertisement

13 февруари – 18 февруари, 2018

11:00 – 19:00 часа, всеки ден

Continue Reading
Advertisement