Connect with us

Музика

Вижте пълната програма на Sofia Fusion Festival

Avatar

Публикувано

на

Dima Gorelik

снимка: PR

Ноември наближава и е време да обявим всички банди, които  участват в третото издание на Sofia Fusion Festival. Нека да ги представим накратко, една по една:

На 4 ноември (петък) на сцената на SOFIA LIVE CLUB ще се качат So Called Crew, Paraplanner, Pendara Ethno Project и Foltin.

SO CALLED CREW е в състав: Евгени, Жлъч, Бате Доуен, Брят Че и Трашера. Сформирано се през 2011 година, крюто е един от най-разпознаваемите софийски рап проекти. Десетки самостоятелни концерти, стотици участия и хиляди фенове дефинират So Called Crew като гравитационна сила на рап и хип-хоп сцената в България.

PARAPLANNER летят от 2015, като не спират да разширяват стиловите си хоризонти и да експериментират в търсене на индивидуално течение. Александрина Александрова (вокали, бас) и останалите в групата обичат да се вдъхновяват от изпълнители от световната и българска сцена. На 4 ноември ще чуем и авторски парчета от тях, но ако още не сте чували „Комари”, поправете се още сега.

Advertisement

PENDARA ETHNO PROJECT е съвместният проект на Нина Николина и Калин Вельов, който стартира през 2002г. в Холандия. Базиран е на съчетание от български фолклор, афро-латино ритми и DJ стилове. Смесвайки музикална култура от различни краища на света, музикалният продуцент DJ Бор4е Бояджиев, заедно с Нина и Калин, поднася своето виждане за интегрирането на българската народна музика в световната DJ култура.

foltin

Foltin, снимка: PR

FOLTIN са едни от най-емблематичните македонските банди от 1995 г. насам. Mузиката им е непредсказуема и предизвикателна: сюрреалистичнa, страстнa и духовита. Същевременно e динамичнa и пълнa с изненади, като истински фюжън. В нея са забъркани различни музикални жанрове: електро-акустичен алтернативен рок, фънк, ембиънт и джаз. Изпълненията им на живо се помнят дълго от публиката – театралната форма, подобна на кабаре, се превръща в истински мюзикъл.

На 5 ноември (събота) във фестивала участват Miroslav Ivanov Band, Ya Ya Royanov – la Migra ,Clavexperience Trio, Naked и Nadishana – Gorelik Duo.

CLAVEXPERIENCE TRIO е един от проектите на лейбъла BigBanda и смесва различни стилове в едно хомогенно цяло. Триото смело експериментира с акустични и електронни звуци, смесвайки трип хоп, джаз, реге и луп елементи. В постоянния състав са Павел Терзийски (вокали, луп машини) и Димитър Горчаков (клавири). Третият член винаги е различен, този път очакваме мощен бийтбокс от SkilleR.

Advertisement

Я-Я LA MIGRA е новата формация на Стоян Роянов Я-Я, в който музикантът свири на кларинет, саксофон и зурна. Заедно с Валери Ценков – барабани и Страцимир Павлов – клавири, La Migra залагат предимно на авторските песни на Я-Я, които са преаранжирани наново. Страцимир Павлов е музикален директор и диригент на Оперния Театър в Литъл Рок, Арканзас. Свирил е на една сцена с легендата Рей Чарлз и бродуейската звезда Лорънс Хамилтон. Познаваме Валери Ценков като част от група „Каффе”.

МИРОСЛАВ ИВАНОВ КВИНТЕТ е сформиран през 2013 г. от едни от най-популярзните съвременни джаз музиканти в България. Музиката им е смесица от джаз, блус, рок, чилаут… или най-общо казано: фюжън. Репертоарът им е селекция на парчета от двата авторски албума на китариста Мирослав Иванов : Directions и Circus.

fb_poster_press-10-1

NADISHANA е мулти-инструменталист, композитор и звуков дизайнер от Сибир, който създава свой собствен уникален и новаторски подход към фюжън музиката. Творческият синтез на различни музикални традиции по света и съвременнте технологии правят звученето му модерно и популярно. Надишана използва уникална техника за всеки един от своите инструменти и я съчетава със съвременното цифрово-аудио редактиране, нареченo “звукова микрохирургия”. Заедно с Nadishana на сцената на Sofia Live Club ще видим израелския киратист и композитор Дима Горелик. Световноизвестното дуо идва за първи път в България по покана на Sofia Fusion Festival.

nadishana

Nadishana, снимка: PR

NAKED е авангарден квартет от Белград. Отличава се с новаторски микс от балкански груув и фрий джаз. Инструментите, които ползват Naked, са достойна колекция за цял оркестър: баритон саксофон, бас кларинет, дудук, зурла, бас китара, цигулка, кларинет, ударни, акордеон… Записват за унгарския лейбъл NarRator Records, издателите на Fokatelep, Meszecsinka, дуета Boris Kovac/David Yengibarjan и др.

Advertisement

Билетите са на промо цени от 20 лв. от EVENTIM >> http://bit.ly/2cxuCJK

Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2016 г. и се организира от сдружение „КОНЦЕРТИ.БГ“.

Sofia Fusion Festival се осъществява с медийното партньорство на:

БНР, JAZZ FM, Peika.bg, Виж! София, Mikamagazine.com, Kafene.bg, DJambore.com, Pylnoshtastie.com, Koncerti.bg, Mysound. actualno.com и Списание 8.

 Повече информация:

Advertisement

http://sofiafusionfest.com/

Събитието във FB:

https://www.facebook.com/events/1095377350524134/

Continue Reading
Advertisement