Connect with us

Събития

Визуалната идентичност на ONE DANCE WEEK 2015

Avatar

Публикувано

на

ODW Red

снимка: PR

Всяка година един от най-уютните български градове – Пловдив, става домакин на фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK. Неподражаемата смесица от етноси и култури превръща града в екзотично място, пресечна точка и пространство на взаимодействие на различни влияния в социалната и архитектурната среда. Фестивалът добавя към натрупаните културни и исторически пластове своето остро чувство за съвременност, като създава още едно времево измерение на интензивно преживяване на настоящето през изкуство.

За втора поредна година Пловдив  ще се настрои на вибрацията на тези, които чертаят посоките в света на съвременния танц и пърформанса. Между 17 и 31 октомври, на няколкото сцени, разпръснати из града, поредното издание на фестивала на танцови стилове и почерци ще постави своите публики в турбулентната зона на пресичащи се емоции и гледни точки.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]ODW_Blue[/media-credit]

                Визуалната идентичност на тазгодишното издание е дело на Noble Graphics. „Съвременното танцово изкуство използва елементи, похвати и внушения, типични за другите изкуства. – споделя екипът на Noble Graphics за концепцията и нейното създаване. – Избраният визуален подход е базиран на идеята, че съвременният танц е театър, скулптура, арт пърформанс или инсталация едновременно. Пластичното решение е вдъхновено от култов танцов спектакъл на великата Марта Греъм.

Съвсем скоро ще бъде публикувана и информация за компаниите и спектаклите, които ще вземат участие във фестивала.

Advertisement

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]ODW_Green[/media-credit]

Фестивалът за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK се организира от Фондация ЕДНО за култура и изкуства в подкрепа на Пловдив 2019 | Европейска столица на културата и в партньорство с Община Пловдив и Фондация „Америка за България”.

ONE DANCE WEEK благодари за финансовата подкрепа на Българо-швейцарска програма за сътрудничество, Национален институт за изпълнителски изкуства и музика на Испания (INAEM), Институт Сервантес София, Посолство на Кралство Испания в България, Посолство на САЩ в България, Гьоте-институт, Чешки Център, Министерство на културата на Република България, Международния фестивал за хореография в Сеул.

ONE DANCE WEEK е част от „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ (ЕФФЕ).

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]ODW_Orange[/media-credit]

Continue Reading
Advertisement