Connect with us

Музика

Виктория получи награда за най-добър артист от европейското радио ESC Radio

Avatar

Публикувано

на

Victoria ESC Radio Award

снимка: ПР

Виктория получи награда за най-добър артист на 2020 година от европейското радио ESC Radio. Отличието се връчва всяка година, като изборът е в ръцете на слушателите на независимото радио, което излъчва европейска музика и песни от конкурса Евровизия целогодишно. Виктория трябваше да получи своята награда в Берлин, където е основният офис на станцията, но невъзможността за пътуване принуди организаторите да ѝ изпратят кристалната статуетка в София.

Виктория не скри радостта си в социалните мрежи:

„Може би по снимката си личи щастието ми от това, че спечелих наградата на ESC Radio за най-добър артист (жена) от Евровизия 2020! Щастлива съм, че трудът на екипа ми беше оценен. Готвим се с пълна сила за следващата година!“

Това не е първото международно отличие, което Виктория получава тази година. Българката беше големият фаворит за победа на конкурса Евровизия 2020 преди събитието да бъде отменено заради пандемията от коронавирус. Виктория получи наградата на зрителите на международната телевизия Out TV и спечели едно от най-оспорваните онлайн гласувания на Eurovision Online.

В края на месец юни Виктория представи своя видеоклип към песента „alright”. Това е първият ѝ музикален проект след българската песен на Евровизия 2020 „Tears Getting Sober”. Новата ѝ песен е създадена по време на музикалните лагери за Евровизия в София през януари и носи послание за надежда и ново начало.

Advertisement

Екипът на Виктория вече работи по кампанията на България за Евровизия 2021. Това включва и провеждането на международен музикален лагер за създаване на песни за Евровизия на Българското Черноморие през август.

Continue Reading
Advertisement