Connect with us

Култура

Водна кула арт фест за най-малките

Avatar

Публикувано

на

снимка: PR

Международният фестивал за неконвенционално изкуство Водна кула арт фест, който тази година чества своя десети юбилей кани деца и младежи да се включат в богата програма от ателиета и работилници в сферата на приложните изкуства, водени от артисти от цял свят. Събитията са в датите 16 – 25 юни, а локациите – Фабрика 126, Гьоте-институт България и SOHO – Sofia Holistic Coworking Company.

Творците, които ще участват в десетото издание на Водна кула арт фест ще демонстрират на участниците нови техники на рисуване, работа с глина и други естествени материали, типография, графичен дизайн, видео заснемане, анимация и т.н.

Самите ателиета и програма можете да намерите на http://bit.ly/25giA7Q и www.watertowerartfest.com.

Ателиетата са с вход свободен, но изискват предварително записване на watertowerartfest@gmail.com.

Advertisement

Водната кула арт фест е международен фестивал за съвременно изкуство, реализиран в България от 2006 г. насам от група артисти обединени в Сдружение „ИМЕ“. Стартирал като инициатива за облагородяване на водната кула в квартал Лозенец, довела до смяна на статуса й до културен център, фестивалът днес използва единствено символа на водната кула в името си. Постепенно събитието се разраства до значима артистична платформа за обмен на местни и международни артисти, работещи с широка гама от интердисциплинарни форми на съвременното изкуство. В десетгодишната си история събитието е облагородило, привлякло интереса на гражданите и оживило над 15 публични пространства в София, Перник, Видин, Димитровград, с което е предизвикало и вдъхновило множество последвали творчески инициативи в тях. Водната кула арт фест има за цел да покаже през средствата на съвременното визуално изкуство необходимостта и ползата от социализирането на изоставените публични пространства, носители на историческия контекст на града и културната идентичност на жителите му.

Фестивалът е част от Културния календар на Столична община, Културния календар на Министерство на културата, а за 2015/2016 г. е носител на „EFFE Label” – специалното отличие на Европейската фестивална асоциация за фестивали с принос към местните общности.

Continue Reading
Advertisement