Connect with us

Кино

„Война на световете“ с премиера по Epic Drama преди Коледа

Avatar

Публикувано

на

Epic Drama WoW Eleanor and Rafe web

снимка: ПР

Минисериалът по Epic Drama остава верен на историческия период от оригиналната творба и е първата ТВ екранизация, чието действие се развива в Лондон

Новата адаптация по „Война на световете“ (продуцирана от ITV Studios и Mammoth Films за ВВС) ще дебютира по Epic Drama в Централна и източна Европа в две поредни вечери на 20 и 21 декември от 22:00 часа.

Минисериалът в две части по култовата творба на Хърбърт Уелс е адаптация от популярния сценарист Питър Харнес, работил над „МакМафия“, „Инспектор Валандер“ и „Доктор Кой“.

Новата ТВ екранизация остава вярна на историческия период от оригиналния текст и е първата версия, чието действие се развива в Лондон, по времето на крал Едуард. 

Advertisement

В звездния актьорски състав участват Елинор Томлинсън („Полдарк“), Рейф Спол („Джурасик свят: Падналото кралство“), Робърт Карлайл (T2: Трейнспотинг) и Робърт Грейвс („Шерлок“). Режисьор е отличеният с награда на Нюйоркския фестивал на международните независими филми Крейг Вивейрос (And Then There Were None, Rillington Place).

Тази ТВ екранизация проследява Джордж (Рейф Спол) и неговата партньорка Ейми (Елинор Томлинсън) в опита им да заживеят заедно, в момент, когато огоромен метеорит удря Хорсел Комън в Съри. Рупърт Грейвс е Фредерик, по-големият брат на Джордж, а Робърт Карлайл е в ролята на Огилви, астроном и учен.

След като огромен метеорит се разбива в околностите на Лондон, жителите на планетата Земя се оказват свирепо атакувани от неизвестна извънземна раса. Всред хаоса, Джордж напуска студената си съпруга с надежда да започне нов живот с Ейми, независимо от осъдителното отношение на околните.

Заедно с останалите хора на планетата, Джордж и Ейми се оказват в ситуация, в която трябва да се борят за оцеляването си срещу брутален враг, когото не разбират, враг, решен да унищожи човечеството и да завладее планетата.

Advertisement

Динамичният трилър приковава към екрана със завладяващата атмосфера на научната фантастика, историческата драматизация и филмите на ужасите, вдъхвайки живот на едни от най-големите кошмари в литературата.

Режисьорът Крейг Вивейрос казва:

Текстът на Хърбърт Уелс е бил адаптиран многократно, но винаги в модерно време и съвременен (американски) декор. Това е първата адаптация, чието действие се развида в Лондон по времето на крал Едуард”. 

Сценаристът Питър Харнес добавя:

„Исках тази версия на „Война на световете“ да остане вярна с оригинала по отношение на тона и духа на книгата, но същевременно да има съвременно звучене, което да изненадва и дори да шокира: да бъде сблъсък на сай-фай, историческа драма и хорър. В творбата на Хърбър Уелс няма нищо уютно и предсказуемо и точно това исках да пресъздадем на екрана”. 

Минисериалът „Война на световете“ дебютира по Epic Drama в петък, 20 декември, и събота, 21 декември, от 22:00, с повторение в петък, 27 декември, от 22:00.

Epic Drama WoW key art web

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ – на HD позиция 228, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM – 22, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 133 канал.

Advertisement
Continue Reading
Advertisement