Connect with us

Култура

Вторият том на бестселъра „Енциклопедия на кристалите” вече по книжарниците

Avatar

Публикувано

на

kristalite 2 3D jpg

Вторият том на бестселъра „Енциклопедия на кристалите” ще ви запознае с над 200 допълнителни кристала, включително високовибрационни камъни за духовна алхимия, както и с наскоро откритите гренландски камъни. Великолепните илюстрации и пълното ръководство ще ви представят лечебните им качества, влиянието им върху заобикалящия ви свят и кармата ви. Този богат справочник включва кристали за усилване на енергията, пречистване на пространството и структурата на кристалното лечебно колело.

В енциклопедията са включени освен характеристики, лечебните свойства, и специфични цветове и форми на всеки от кристалите, също и теми като: как да почистим кристалите, как да ги активираме, как да ги избираме и съхраняваме.Обясняват се и още редица понятия като какво представлява кристалното лечебно колело и как се разполагат кристалите в дома или по тялото (според чакрите). В изданието се включени текстове, разясняващи:

  • Многообразие на кристалите
  • Вибрации на кристалите
  • Историята на кристалите
  • Структура на кристалите
  • Защита с кристали
  • Гренландски кристали

МНОГООБРАЗИЕТО НА КРИСТАЛИТЕ

В това продължение на „Енциклопедия на кристалите“ ще намерите повече от 200 нови кристала и комбинации, които не са описани в първия том, както и няколко нови, които са били подложени на допълнително задълбочено изследване. Това ново издание се оказа необходимо, защото многообразието от кристали на пазара е огромно. Повечето притежават високи вибрации, които подпомагат духовната алхимия и мултиизмерното лечение. Някои са по-високи резонанси на съществуващи кристали, например гренландитът на авантюрина или спектролитът на лабрадорита, като издигат енергията им на по-високи нива. Други кристали се използват от хилядолетия и за щастие, най-накрая са станали по-достъпни за всички, благодарение на износа на кристали от Русия на запад. Същото правят както Китай, така и Хималаите, като разкриват своето богатство. Макар и не така проучени, древните скали на Гренландия, които се оголват под топящите се ледове, също предоставят уникални кристали.

Не само че на пазара вече се предлагат и нови кристали, но и интернет със своите сайтове аукциони ни помага да се сдобием с камъни от цял свят почти на мига. Докато онлайн описанията на кристалите, особено на големината им, трябва внимателно да се проверяват преди покупка; от друга страна, чрез интернет можем да се сдобием с наистина отлични камъни, а тръпката от търга прави процеса по-специален – успеете ли да спечелите камъка, значи той е предназначен наистина за вас.

Facebook Baner Серия Ум тяло дух

Когато си купувате кристали, помнете, че най-голямото невинаги е най-доброто, нито най-красивият камък е най-мощният. Освен това изобщо не е задължително да търсите обработен камък. Макар от шлифованите камъни да се получават великолепни бижута и да са красиви на външен вид, необработените могат да бъдат също толкова мощни – зависи какво искате да постигнете с тях. Опитайте се да намерите „подходящия за целта“, когато правите покупката си, и се съобразете с енергията на всеки отделен камък. Когато сърцето ви почувства енергията му, значи сте избрали разумно.

Advertisement

Справочникът на кристалите съдържа подробно описание как всеки отделен камък въздейства духовно, кармично, върху околната среда, психологически, умствено, емоционално и физически, така че да сте в състояние да подберете правилния кристал за нуждите си. Като се посочва къде точно да поставите кристала, за да ви въздейства максимално силно и с пълния си лечебен потенциал, справочникът ви помага как и къде да комбинирате камъните, за да подсилвате енергията, да защитите средата си, да отворите чакрите и енергийните си меридиани и да пътешествате безопасно в много- и междупространствените светове, които са навсякъде около нас. Всички кристали имат нужда от почистване и активиране преди употреба, затова в края на книгата ще намерите „Кратък справочник“, който да ви помогне ги използвате правилно, както и указател на чакрите.

ИСТОРИЯТА НА КРИСТАЛИТЕ

Може да смятате, че кристалите са кратковременна „ню ейдж“ мода, но всъщност те са една от най-древните форми на лечение и винаги са били използвани за защита. Кремък, дали под формата на камъче или изгладен като брадва, е намиран в многобройни гробове от неолита, а кристалите са били смятани за свещени в древния свят. Спекуларитът например се е добивал в Африка още преди 40 000 години за козметични и ритуални цели, като е символизирал кръвта на Земята и хиляди години е бил разпръскван над телата на мъртъвците. Според древни медицински текстове преди 5500 години в Ирак около живи хора са били подреждани лазурит и яспис за лечение на различни заболявания, а срещу болести на кръвта се е ползвал халцедон – точно както правим и днес. През 1900 г. пр.н.е. в Египет около вратлетата на новородените са подреждали лазурит, яспис, карнеол (Кръвта на Изида) и тюркоаз, за да ги предпазват при идването им на този свят.

Кристалите са неотделима част от митологията. Носейки своя накит от лазурит, шумерската богиня Инана (предшественица на Афродита и Венера) слиза в преизподнята и измерва продължителността на живота на всеки човек. Вярвало се е, че кристалите са плътта на божествата, и те са същества, изградени от кристали. Либийският златен тектит, Кръвта на Изида, лазуритът и тюркоазите в погребалните накити на Тутанкамон били не само обикновено украшение – те са защитавали и съпровождали душата му към следващия свят.

Либийското злато за скарабея на гърдите му е донесено от разстояние над 800 км, като целта на накита е да изобрази дневния път на ладията на Слънцето и Луната през небосвода.

Advertisement

В Индия астрологичните лечебни камъни се използват от хиляди години и точно както в Египет митологията ни разказва, че по време на битката между двете небесни змии, потта им капела на земята под формата на скъпоценни камъни. В Китай кристалите са също част от божествения пантеон, като в Китай и Япония се смятало, че скъпоценните камъни са част от небето, откъсват се от него и падат на земята като дъжд. Много култури са си представяли как небето е покрито с низ от кристални куполи, около които обикалят планетите, а звездите не променят местата си.

Австралийските аборигени вярвали, че вкаменелостите и скъпоценните камъни са част от Епохата на сънищата, космологичен период, идентичен с Райската градина на християнството. Норвежките викинги издигнали храм на остров Ман, чийто под бил настлан с кварцови плочи, а вътре имало реликварий от кварц – вероятно за да подсили енергията на светите кости в него. От хиляди години кварцът се използва за усилване на енергията и за конструиране на каменни кръгове. Създателите на Стоунхендж в английското графство Уилтшър съвестно са пренесли долерит от Пресели, намиращ се на около 400 км от центъра на техния свещен лечебен кръг.

Continue Reading
Advertisement