Connect with us

Музика

Втори рок фест „Хоталич“ в Севлиево

Avatar

Публикувано

на

Foto 1

снимка: ПР

След като през 2017 г. – Община Севлиево заслужено беше наречена  “новата рок столица на България”, организаторите на Втория национален рок фест „Хоталич“ обещават да надскочат високата летва, която сами поставиха. Фестът е едно от най-значимите събития за общината и вече присъства в Културния календар за 2018 г. Гост-изпълнителите засега се пазят в тайна, но второто издание със сигурност ще включва, освен любими български групи и солидно международно участие.

Рок събитието на отминаващата година събра това лято на една сцена Васко Кръпката и “Подуене блус бенд”, Б.Т.Р., Д2, Ренегат, Little big band, Chеrry jam, No limit и TOTO tribute band, а стотици хиляди фенове от цялата страна се стекоха за тридневното шоу.

С провеждането на фестивала, по инициатива на кмета на Севлиево д-р Иван Иванов, Общината постави началото на нова рок традиция в България. Освен събитие за популяризиране на Средновековен град и крепост Хоталич, фестивалът е и отговор на желанието на севлиевци за развитие и съхранение на рок културата. Феновете имаха възможност да изживеят незабравими мигове със своите любими групи, да се насладят на качествена музика, да срещнат приятели и да разгледат крепостта – един от най-добре консервираните и експонирани археологически обекти у нас.

За първия национален рок фест организаторите обявиха и фотоконкурс „СЕВЛИЕВО РОК“, което накара любителите на обектива да запечатат изключителната атмосфера, запомнящите се моменти от шоуто и уникалността на старинното селище.

Advertisement

Община Севлиево има амбицията да приюти феновете на рока, превръщайки националния рок фест “Хоталич” в традиция и едно от значимите рок събития в страната.

Continue Reading
Advertisement