Connect with us

Култура

„Възпитание на характера”: безценно настолно ръководство от Алфонсо Агило

Avatar

Публикувано

на

На 7 октомври излизе от печат „Възпитание на характера”, безценно настолно ръководство за децата в юношеска възраст, характера и семейната среда, благоразумието и самооценката, общочовешките ценности и личността.

Възпитание на характера“ (превод: Надя Тодорова, ИК“Колибри“) дава ясни идеи и насоки за развиване и изглаждане на неукрепналия детски характер, но също и полезни съвети за правилното поведение на възрастните. Много родители насочват възпитанието единствено към знанията, езиците, музикалните или спортните умения. Налагат на децата си академии и дипломи и забравят да направят от тях хора с мнение и с характер, с една дума – личности. Истината е, че няма по-силно и действено средство за възпитание от житейските свидетелства на самите родители – характерът на децата до голяма степен повтаря характера на родителите. Но също така е вярно, че у всеки човек има зародиш на добри и лоши наклонности и всеки сам решава до каква степен ще позволи на доброто или на лошото да вземе връх.

Алфонсо Агило Пастрана е инженер по образование, специалист по пътно строителство, завършва и Програмата за ръководство на предприятия (PADE) във Висшия институт по предприемачество (IESE). В продължение на 11 години е директор на колежа „Тахамар“, а в момента е председател на фондация „Ареналес“, както и на други организации, създали редица образователни центрове в Испания. Автор е на 20 книги и повече от 50 статии на образователни и антропологични теми в различни списания и други издания. Заместник-председател е на Европейския образователен институт (ІЕЕЕ). Основател на ЧСОУ „Кралица София Испанска“ в България.

Continue Reading
Advertisement