Connect with us

Lifestyle

„Въртидрешка“: Размяна на дрехи с благотворителна кауза

Avatar

Публикувано

на

VURTIDRESHKA EVENT

На 15 април в София ще се проведе шестото поред събитие „ВЪРТИДРЕШКА“, посветено на размяна на дрехи с благотворителна кауза. Организаторите от „Empty Your Wardrobe“ обещават незабравимо изживяване с много музика, творчески работилници, размяна на дрехи и аксесоари, свежи коктейли и вкусни хапки.

Размяната на дрехи, започва точно в 12.00 ч. в клуб „Culture Beat”. Всеки, който има ненужни дрехи в гардероба, може да дойде и да ги замени за други, които отново да облича. Изискването е те да са запазени, чисти и добре изглеждащи. Няма ограничение в бройката, която всеки ще вземе обратно. Артикулите могат да обхванат дамски, мъжки, детски – дрехи до 10 броя от вид. Аксесоарите и обувки също ще се приемат стига да са в отлично състояние. Организаторите споделят с нас максимата, че каквото донесеш, с това ще си тръгнеш, така че, грабвайте красивите си дрешки и право към „ВЪРТИДРЕШКА“! Моден стилист ще съветва посетителите как да съчетаят избраните дрехи и да направят лесен избора ви. Всеки посетител е добре дошъл, дори и да не носи дрехи.

3 2

снимка: ПР

Предвидени са две зали. В едната ще намерите дрехите за размяна, а в другата ще придобиете различни творчески умения в предвидените за целта работилници.  Ръчно изработени предмети с традиционни шевици, дизайнерски чорапи с различни апликации, натурална козметика, тихи книжки за деца, оригинални предмети за дома са само част от работилниците, които ви очакват.

Първата колекция на организаторите, посветена на четирите стихии – Земя, Огън, Въздух, Вода, наречена ЗОВВ, също ще намери своето специално място по време събитието.

Advertisement

Част от същността на събитията „ВЪРТИДРЕШКА“ е доброволчеството и доброто дело! Екипът ще дари сума в подкрепа на Фондация „Очи на Четири Лапи“ и техния проект Отвори очи. По време на събитието ще има дарителска кутия, в която всеки може да дари сума в подкрепа на клиниката за лечение и кастрация на бездомни животни “ЧЕТИРИ ЛАПИ” в гр. Банкя.

16

снимка: ПР

След събитието, тениските, които не намерят своя нов собственик, ще бъдат изпратени към „Плетчица“ и тяхната инициатива „Дари тениска, спаси една плетка!“ Te преработват текстила и го използват за направата на прежда, с която създават красиви бижута, пуфове и възглавници.

 

Advertisement
Continue Reading
Advertisement