Connect with us

Кино

„Геният: Пикасо“ даде началото на 25-то издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино

Avatar

Публикувано

на

Genius copyright National Geographic Dusan Martincek

снимка: National Geographic, Dusan Martincek

Mango Duende с парти по случай юбилея на филмовия маратон

Вчера, 28-ми май, в кино Люмиер Лидл (НДК) стартира двадесет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic „Геният: Пикасо“.

“Това, че днес откриваме 25-то издание на фестивала е благодарение на всички вас, обществеността, която направи филмовата седмица от съществено значение за културния живот в София“, заяви културното аташе на Кралство Испания в България Хосе Андрес Сантос в откриващото си слово на кино-маратона. На церемонията присъстваха посланиците на Кралство Испания и Аржентина.

По повод юбилейното издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино на 31-ви май от 20 ч. посолството на Кралство Испания организира парти със специалното участие на група Mango Duende в клуб Macondo с безплатен вход.

Днес, 29-ти май, програмата продължава с прожекции на испанската драма, базирана на реални събития, „Гигант“. Филмът представя пътешествието на двама братя из Европа, в което амбицията, парите и славата ще променят съдбата на семейството. С две прожекции в деня ще е и испанската комедия „Племето“, в която майка и син ще открият, че въпреки, че идват от много различни светове, и двамата носят ритъма в кръвта си.

Advertisement

Също толкова интересни и забавни са и останалите филми от програмата, които ще могат да бъдат видени в салоните на Люмиер Лидл (НДК) и G-8 в София, Лъки Синема в Пловдив и Фестивален и конгресен център в гр. Варна. Билети за прожекциите на цени от 6 и 8лв.  могат да бъдат закупени на касите в кината.

Повече информация за филмите и програмата на фестивала можете да намерите на https://www.facebook.com/SpanishCinemaWeek/.

Седмицата на испанското и иберо-американското кино се провежда под егидата на Посолство на Кралство Испания, със съдействието на Институт Сервантес, Национален дворец на културата, и на дипломатическите мисии на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Мексико.

Continue Reading
Advertisement