Connect with us

Музика

Горан Брегович идва за голям концерт във Варна

Avatar

Публикувано

на

Живата икона на балканската музика обещава да вдигне на крака Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта със своя Оркестър за сватби и погребения

Велик момент за варненските фенове на Горан Брегович настъпва тази година – на 14 ноември балканската мега звезда ще дойде в морската столица с цялата мощ на своя Оркестър за сватби и погребения.

Организаторите на концерта от Loud Concerts и Елит Мюзик са готови да изпитат пълните възможности на обновената Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта, в която могат да се съберат над 5000 души.

Тоталните хитове на Горан Брегович от неговата музика за филми и от албумите му – „Месечина“, „Едерлези“, „In the Deathcar“ със сигурност ще вдигнат на крака варненската публика, която от години чака нова среща с любимия си Брега. Няма да липсва и българска връзка на сцената: сръбският музикант редовно включва нашенски ритми и гласове на български народни певици.

За радост на феновете ще чуем и песни, които за пръв път ще прозвучат във Варна – те са от последния засега албум на артиста „Champagne for Gypsies“, издаден през 2012 година.

Advertisement

Жива икона на съвременната балканска музика, прескачащ с лекота границите между стилове и етнически традиции, Горан Брегович сложи свой уникален подпис на световната музикална сцена от края на ХХ и началото на ХХІ век. Негов патент остава драматичният микс от бравурността на циганските духови инструменти, сръбската мелодичност и българската фолклорна полифония, всичко това енергетизирано до точката на кипене от рок ритъма на ударните.

Всеки един от албумите на Брегович постига огромен успех, първите в рамките на бивша Югославия, а последвалите ги по цял свят. С групата от младежките си години „Бело дугме“ музикантът поставя нови стандарти при изпълненията на живо, а съчетаването на рок и етно го превръща в посланик на балканската музика по света. Съвместната му работа с режисьора Емир Костурица ражда шедьоври с композициите към филмите „Циганско време“, “Ъндърграунд” и “Аризонска Мечта”, саундтраците към които стават световни хитове. През 1995 г. музиката към филма “Ъндърграунд” получава Златна палма на Филмовия фестивал в Кан.

Билетите за концерта на Горан Брегович на 14 ноември във Варна влизат в продажба в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, Техномаркет, Технополис, OMV, Picadilly от днес, 29 февруари. Ценовите категории са от 30 до 80 лева, в зависимост от местоположението в залата.

Continue Reading
Advertisement