Connect with us

Lifestyle

Горещо арт лято на Hacienda Beach в Лозенец

Avatar

Публикувано

на

Hacienda 2017 Making video 4

снимка:ПР

Акцентите от лятната програма на Hacienda Beach-Лозенец и фестивала „Арт Поток” в Царево сподели Димитър Тодоранов на специална среща с медиите. Заедно с художника Стефан Божков и Борис Секулски, те представиха и новите културни проекти, които ще реализират през този сезон.

„Всяка година ние залагаме на нови инициативи. По тази причина аудиторията, която посещава Hacienda Beach, непрекъснато се разширява и ние се радваме освен на лоялна публика, която идва при нас всяко лято и на много нови лица, които оценяват усилията ни. Опитваме се да привличаме хора, чрез организиране на повече тематични събития като изложби, концерти и театрален фестивал. Традиционно нашата сцена е място за изява на български творци. Публиката ни е свикнала и очаква новите ни проекти с нетърпение”, заяви родния меценат Димитър Тодоранов.

Фестивалът „Арт Поток“, който се организира от Hacienda и Община Царево ще се проведе от 17 до 23 юли. Представленията ще се играят на сцената на местното читалище. Големите български актриси Стоянка Мутафова и Татяна Лолова ще са част от второто издание на културния форум. Зрителите ще гледат Мутафова в култовото представление „Госпожа Стихийно бедствие“ от Алдо Николай, а Лолова ще представи моноспектакъла „Дуенде“ от Федерико Лорка. Останалите пиеси, на които ще се насладят жителите и гостите на Царево са „Ако Роналдо беше Чехов“ и „Дубльори“ от Кенан Тополян – постановка на Елин Рахнев и Хасковския драматичен театър. На сцената ще оживее и комедията „Мъжът на жена ми“ от Миро Гарван, постановка на Мариус Куркински с участието на Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов и Ненчо Илчев.

И това лято акцент в „Арт Поток“ ще е изобразителното изкуство. Изложбата „Стефан Божков и приятели“ ще представлява микс от различни стилове, а темата ще е любовта и отношенията ни един към друг. В нея ще вземат участие творците Моника Попова, Валери Чакалов, Евгени Йонов, Валентин Ангелов, Камен Старчев, Георги Миленов, Петринел Гочев, Деян Янев, Калоян Илиев-Кокимото и други.

По време на феста за първи път ще се състои и общ концерт на култовите български рок-групи „Ера“, „Тангра“ и „Гравити Ко“, които се събират специално заради „Арт Поток“. Фронтмените Димитър Ковачев-Фънки, Станислав Сланев-Стенли, Иво Чалъков и Стефан Попов вече подготвят и специален репертоар за феновете си.

Advertisement

Hacienda 2017 PressConference 2

снимка:ПР

Това лято в Лозенец ще стартира и инициативата Prey for Bulgarian poetry. Седем популярни личности са подбрали части от произведения на седем български поети, вдъхновени  от морето и любовта. През седем поредни четвъртъка, по улиците на Царево и Лозенец, на разрешените за това места, ще бъдат разлепени плакати с отпечатаните стихове. „Вярваме, че ще накараме много от минувачите да спрат и отделят по няколко секунди, за да  прочетат  уникалните стихове. А и също, че всеки, който се докосне до поезията, ще стане малко по-добър, по-усмихнат и влюбен в човека до себе си и морето“, сподели Тодоранов. Произведенията ще бъдат избрани от: Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, Джими Найденов-преподавател по журналистика, Димитър Тодоранов – Hacienda, Любо Киров – музикант и певец, Митко Щерев – композитор, Роси Кота – писателка на приказки, Стефан Божков – художник и Татяна Лолова – актриса.

Новият сезон на Hacienda Beach в Лозенец ще бъде открит с парти уикенд, който стартира на 23 юни. Истинска музикална фиеста ще очаква гостите на клуба и през тази година. В заведението ще пускат едни от най-актуалните диджеи, които ще забавляват посетителите със своите сетове. Зад пулта ще застанат DJ Dimo, DJ Mr.K, Dj Vasquez, DJ Fed, DJ Doncho, DJ Jorro и още гост диджеи. На морския бряг със свои концерти ще акостират Мария Илиева, Криско, Графа, Любо Киров, Ъпсурт, Ангел Ковачев, N.A.S.O. В понеделник ще се провежда култовото караоке, традиционно вторниците ще са запазени за черната музика, в четвъртък ще се изявяват популярните БГ изпълнители, петък и събота ще е времето за комерсиалните диджей партита, а в неделя на сцената ще се изявяват млади и утвърдени музиканти, както и рок групи сред които„Акага“, Jeremy?, Steven Achikor, Funky Miracle Bend и много други. Талантливата Гери Турийска също ще гостува това лято на Hacienda със своята „Пощенска кутия за приказки“.

Малко преди началото на летния сезон Hacienda Beach пусна в социалните мрежи и специален видеоклип #prayforsummer, който вече се радва на огромна популярност. Концепцията и режисурата са на Димитър Тодоранов, оператори са Георги Кръстев и Владо Василев, а  редактор Стефан Божков. Във видеото участие взимат моделките Велина Узунова и Сара Драгулева от „Ивет Фешън“, а гласовете зад кадър са на актьорите Лиза Шопова и Стефан Сърчаджиев-Съра. Клипът е заснет по улиците на Лозенец, на плажа пред Hacienda Beach и в църквата „Успение Богородично“ в Царево. Лайтмотивът този сезон е, че всичко което ни се случва, със сигурност е отговор на нашите молитви, съкровени желания и дори подсъзнателни мисли. Лятото сме ние и това, което сме си пожелали…

Следете и социалните профили на Hacienda Beach: https://www.facebook.com/haciendabeach/

Advertisement
Continue Reading
Advertisement